Најновије

Русија распоређује С-400 на Камчатки

Борбене јединице противваздушног ракетног пука на североистоку Русије ускоро ће ступити на борбену дужност заштите ваздушних граница Камчатке, рекао је начелник Одељења за информациону логистику прес-службе Ратног ваздухопловства капетан првог ранга Роман Мартов.
С-400 Тријумф (Фото: ASusairpower.net)

С-400 Тријумф (Фото: ASusairpower.net)

 "Овом догађају претходило је добијање новог наоружања школског центра авијације и противваздушне одбране у граду Гатчина. Преквалификацију је прошло више од 200 војника јединице пука. Затим је добијена војна техника из индустријског сектора, успешно су изведена прва гађања на државном полигону Капустин Јар и железничким и воденим транспортом извршена испорука читавог комплекса ЗРС С-400 на Камчатку", рекао је Мартов.
Према његовим речима, сада су техника и наоружање распоређени на позицијама противваздушно ракетних дивизија у рејону градова Петропавловск Камчатски, Јелизово и Виљчинск. „Након извођења рутинских радова, борбене јединице и команда ЗРС С-400 ступиће на борбену дужност за очување ваздушних граница североистока Русије“, рекао је војни званичник.
Прочитајте још:ВАРУФАКИС ПРОТИВ ЕУ: „Тројка“ контролише рачунаре грчких јавних финансија!ПОЧЕЛО ЈЕ: НАТО дао „одрешене руке“ Ердогану за напад на Сирију; Mилитанти већ покренули офанзиву!ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У БАРСЕЛОНИ: Нападачи пуцали на госте хотела!
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА