Najnovije

Rusija raspoređuje S-400 na Kamčatki

Borbene jedinice protivvazdušnog raketnog puka na severoistoku Rusije uskoro će stupiti na borbenu dužnost zaštite vazdušnih granica Kamčatke, rekao je načelnik Odeljenja za informacionu logistiku pres-službe Ratnog vazduhoplovstva kapetan prvog ranga Roman Martov.
S-400 Trijumf (Foto: ASusairpower.net)

S-400 Trijumf (Foto: ASusairpower.net)

 "Ovom događaju prethodilo je dobijanje novog naoružanja školskog centra avijacije i protivvazdušne odbrane u gradu Gatčina. Prekvalifikaciju je prošlo više od 200 vojnika jedinice puka. Zatim je dobijena vojna tehnika iz industrijskog sektora, uspešno su izvedena prva gađanja na državnom poligonu Kapustin Jar i železničkim i vodenim transportom izvršena isporuka čitavog kompleksa ZRS S-400 na Kamčatku", rekao je Martov.
Prema njegovim rečima, sada su tehnika i naoružanje raspoređeni na pozicijama protivvazdušno raketnih divizija u rejonu gradova Petropavlovsk Kamčatski, Jelizovo i Viljčinsk. „Nakon izvođenja rutinskih radova, borbene jedinice i komanda ZRS S-400 stupiće na borbenu dužnost za očuvanje vazdušnih granica severoistoka Rusije“, rekao je vojni zvaničnik.
Pročitajte još:VARUFAKIS PROTIV EU: „Trojka“ kontroliše računare grčkih javnih finansija!POČELO JE: NATO dao „odrešene ruke“ Erdoganu za napad na Siriju; Militanti već pokrenuli ofanzivu!TERORISTIČKI NAPAD U BARSELONI: Napadači pucali na goste hotela!
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA