Најновије

УХВАТИЛА И НЕ ПУШТА Колинда се отимала са новинарем за микрофон током жучне расправе (ВИДЕО)

Хрватска председница, Колинда Грабар-Китаровић, још једном је доспела у жижу јавности, када је једном новинару "отела" микрофон из руке и није хтела да га пусти.

КОлинда Грабар Китаревић (Фото: Јутјуб)

Наиме, Грабар-Китаровићева оштро је осудила деловање Министарства спољних и европских послова због тога што није известило јавност о Маракешкој декларацији о законитим миграцијама и што сада, како је рекла, изазива спорове о овом документу.

Председница је, како се наводи, рекла да "нити подржава, нити не подржава" Маракешку декларацију", додајући да сматра да је глобални договор о миграцијама потребан, али да "он не сме бити спорно питање међу државама".

- Из дана у дан све је већи број држава које одустају од тог споразума из разних разлога. Ја се не поводим за САД, нити Аустријом или било којом државом, него за интересима Хрватске - нагласила је.

Казала је и да је "гурање" Маракешке декларације у фокус јавности само "дистракција" од горућих хрватских проблема.

Онда јој се обратио новинар Н1 Хрвоје Крешић који је инсистирао на питањима која се тичу Маракешког споразума, а Грабар-Китаровић му је у једном моменту покушала да отме микрофон. Није га, како се наводи, пуштала из руке и повлачила га је к себи, па је новинар морао да се нагне како би се чуло његово питање.

О свему се после огласио и новинар Крешић који је рекао да му се у каријери тако нешто није догодило.

Маракешки споразум је нови разлог сукоба на релацији Пантовчак - Бански двори. Китаровићева је прво казала да ће ићи на састанак у Маракеш, да би се у неком тренутку предомислила и крајем прошле седмице рекла да ипак неће ићи. То је изненадило премијера Андреја Пленковића и целу владу, јер су, како су изјавили, били обавештени да ће председница ићи у Маракеш.

Прочитајте ОВДЕ који ће цех Томислава Николића плаћати грађани Србије.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА