Најновије

ШИПТАРИ ХТЕЛИ ДА УБИЈУ РУСА! Службеник УН једва преживео тортуру РОСУ, шутирали су га ногама у главу!

Службеник Унмика у Зубином Потоку Михал Красношченко брутално је претучен када су припадници РОСУ упали на север КиМ под изговором да хапсе корумпиране полицајце и криминалце!

Илустрација (Фото: Јутјуб)

- Повреде су квалификоване као изузетно тешке и као покушај убиства. Ударали су га кундацима у пределу главе, а затим су његовом главом ударали у аутомобил. Не ради се о повреди само једног органа. Има прелом јагодичне кости, вилице и лобање, уз крвне подливе. Њега су шутирали у главу, то је покушај убиства, увек се то тако третира и бојим се да је све ово намерно урађено јер се он и легитимисао када су му припадници РОСУ пришли - рекао је на конференцији за новинаре заменик директора КБЦ-а у Косовској Митровици Златан Елек.

Тешко повређени Рус је санитетом УН пребачен за Београд, али уз надзор лекара из митровачког КБЦ-а. Санитет је за Београд кренуо праћен џиповима и администрацијом УН.

- Требало је одмах да крене за Београд, али Приштина то није дозволила. Тек после два дана чекања добили смо одговарајућу документацију која је неопходна за транспорт - рекао је директор КБЦ-а Милан Ивановић.

Красношченко је уочи транспорта изјавио да очекује да истрага УН покаже шта се заиста догодило у Зубином Потоку.

- Истрага би требало да покаже како су локални полицајци поступали према мени, али и према становништву. Ја сам припадник међународне мисије и овде сам две деценије. Локална полиција би могла да има своју верзију догађаја, али ће и УН имати своју - рекао је Красношченко.

Осим руског дипломате, припадници РОСУ претукли су преко 150 грађана из Зубиног Потока, а многи од њих задржани су у митровачком КБЦ-у. Сви они, каже доктор Елек, имају вишеструке повреде у пределу главе, врата, леђа и ребара. 

Србија у Евроазијској унији већ у октобру. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА