Најновије

ОВО ЈЕ ПИЛОТ КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО! Јавио да отказују све команде, није имао катапулт (ФОТО)

Пилот Александар А., који је данас око 12.10 часова узлетео на аеродром "13. мај" у Батајници, убрзо након тога пао је у њиву.

Пилот је непосредно пре пада, преко радио-везе, јавио да су му отказале команде и да авион не ради.

Како се сазнаје, погинули пилот био је власник авиона у којем се срушио. Живео је у Шведској а пре десетак година постао је власник производње ове ултралаке летелице - ескуал.

- Након неколико минута лета, пилот је јавио да летилица пада и да су му отказале команде. Тада се веза прекинула - каже извор Информера из истраге. Наводно, пилот није имао катапулт у авиону. Полиција је на терену и увиђај је у току.

Полицајци тренутно чешљају терен око самог места пада авиона како би пронашли делове летелице. Авион се при паду потпуно распао, несрећни пилот није имао никакве шансе, његово тело нађено је недалеко од летелице.

Авион се срушио у близини ауто-пута, код скретања за Батајницу. Пао је на подручју Батајнице око поднева, а полиција је око 12.10 пријављена несрећа, потврђено је ФоНету у Бироу за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова Србије.

Авион је пао на врло неприступачно подручје, објављено је да се види дим, а на терен су упућени полицајци, хитна помоћ и ватрогасци и тек кад пожар буде угашен имаћемо више информација, речено је у Бироу.

Директорат за цивилно ваздухопловство није се огласио, а у Центру за истраживање несреће генције ФоНет је речено да су "екипе упућене на терен". Хитна помоћ, која је упутила своје лекарске тимове на место несреће, за сада „нема повртаних информација”.

Недалеко од места пада авиона је аеродром "13. мај" и центар за обуку пилота ултралаких ваздухоплова, али од званичника аеродрома ФоНет није могао да добије информацију да ли је авион полетео са њиховог узлетишта или не.

НАЂЕНО ТЕЛО ПИЛОТА - МУП ГА ЛОЦИРАО! Ево како изгледа авион који се срушио (ФОТО)

Курир.рс/Информер/Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА