Најновије

ПУТИН СЕ ПОВЛАЧИ? Два потеза која говоре да ипак не жели да буде доживотни председник

У руски парламент ушао је закон који би, уколико буде усвојен, Владимиру Путину омогућио доживотни имунитет у случају да одлучи да се не кандидује на следећим изборима.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Предлог закона би бившем председнику дао имунитет од кривичног гоњења за било која дела почињена током његовог живота. Тренутни закон омогућава заштиту председнику само за време мандата, пише Гардиан.

Ово је већ други закон који је ушао у процедуру ове недеље којим се предвиђају специјалне повластице за бивше председнике, што је подстакло говоркања да се Путин спрема за пензију.

Први предвиђа да бивши председник постаје доживотни сенатор, чиме би такође био заштићен од било каквог кривичног поступка и уживао би све државне привилегије до краја живота. Према нацрту закона, Путин и било који будући "бивши председник" моћи ће да постане доживотни члан Савета федерације, горњег дома Федералне скупштине Руске Федерације.

Закон стиже само четири месеца након што је Путин увео промене у Уставу које му омогућавају да остане на власти тако што ће се кандидовати за шестогодишњи мандат 2024, а затим и 2030.

Сиријски војници гину, Руси и Турци не стижу да их заштите. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА