Најновије

ЕКОНОМСКИ ПЛАНОВИ ЗА ОТКЛАЊАЊЕ ПОСЛЕДИЦА ПАНДЕМИЈЕ: Грађани Србије и Мађарске могу да прелазе границу ради посла (ФОТО)

Грађани Мађарске и Србије од четвртка, 23. априла могу да пређу границу ако раде у суседној земљи или обрађују земљу са друге стране границе, објавио је на свом фејсбук профилу министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.

Ивица Дачић (Фото: mfa.gov.rs)

Сијарто се током преподнева на граничном прелазу Хоргош састао са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем.

Прелазак је омогућен на три гранична прелаза - Реске (Хоргош), Томпа (Келебија) и Херцегсанто (Бачки Брег), навео је шеф мађарске дипломатије.

Сијарто је додао да је ово резултат договора са српским званичницима, а на захтев народних посланика и великог броја грађана у обе земље.

"У складу са тим од данас ујутро од шест сви они српски и мађарски држављани који раде на другој страни границе или обрађују пољопривредно земљиште могу да користе граничне прелазе Реске, Томпа и Херцегсанто", написао је Сијарто на Фејсбуку.

Дачић је уочи сусрета рекао да је Влада Србије донела одлуку да се омогући несметан прелазак границе за људе који живе у пограничним подручјима, а који раде или имају своју земљу преко границе. Додао је да је ово питање решено пре свега због Мађарске, али ће важити и за сва погранична подручја са другим земљама.

Сијарто је 9. априла био у Београд, где је разговарао са министром финансија Синишом Малим о ситуацији након завршетка пандемије вируса корона и економској сарадњи Србије и Мађарске.

"На састанку је закључено да и Србија и Мађарска интензивно раде на плановима за отклањање економских последица пандемије, као и да је заједничка борба европских земаља неопходна да би се што лакше превазишли изазови са којима се суочава цео свет", навело је Министарство финансија Србије.

Који сценарио прети Србији сазнајте ОВДЕ.

Извор: Радио Слободна Европа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА