Најновије

Вучић без овлашћења са Шиптарима у четвртак саставља текст споразума Србије и Косова

Очекује се да ће коначни споразум између Косова и Србије бити састављен на састанку две делегације у четвртак у Бриселу, преноси приштинска Коха. Још увек није познато ко ће представљати Приштину на састанку, јер није именован „државни координатор за дијалог“.

Вучић (Фото: Јутјуб/ Правда)

С друге стране, Европска унија каже да ће састанак у четвртак бити „на нивоу експерата“. Према ЕУ, они ће размотрити питања о којима су разговарали премијер Абдуллах Хоти и српски председник Александар Вучић на свом последњем састанку 16. јула.

"Као што вас је високи представник ЕУ Мирослав Лајчак обавестио након прошлонедељног самита, два лидера су се сложила да интензивно раде на нивоу стручњака већ следеће недеље. То ће се догодити у Бриселу. Косово и Србија су позвани да пошаљу своје стручњаке да даље баве питањима о којима је већ разговарано на нивоу руководства прошлог четвртка. "Нећемо делити даље информације о састанку на експертском нивоу", рекла је Набила Массрали, портпаролка ЕУ за спољну политику и безбедносну политику.

А дијалог између Косова и Србије, према речима Хашима Тачија, требало би да се што пре оконча.

Што се тиче разговора две делегације, очекује се да ће тзв. премијер Косова Авдуллах Хоти известити у петак у 12.00 поднети извештај посланицима Скупштине Косова.

Дијалог Приштине и Београда настављен је прошле недеље, 16. јула, после двадесетомесечне паузе.

Извор: Коха

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА