Najnovije

DR: Pored šest funkcija i tri miliona mesečno, državni tajkun sprema i doktorat

Direktor Srbijagasa, Dušan Bajatović, poznat kao čovek sa najvišim primanjima u zemlji, jer mu mesečna zarada prelazi 20.000 evra, i pored silnih obaveza na brojnim funkcijama koje obavlja, uspeva da se bavi i akademskom karijerom, te je prijavio i doktorat.

Dušan Bajatović (foto: Jutjub)

Iako na poziciji direktora JP Srbijagas prima 163.337 dinara, zbog brojnih funkcija koje obavlja na njegov račun mesečno legne 2.385.244 dinara. To je čak 40 puta više od iznosa prosečne plate u Srbiji.

Najviša primanja ima kao član Nadzornog odbora Jugorosgasa, gde zarađuje 1.601.802 dinara, a na ime naknade za posao predsednika NP Podzemnog skladišta Banatski dvor mesečno dobija još 591.419 dinara.

Bajatović je u 2017. i 2018. dobio „godišnje nagrade“ od preduzeća Podzemno skladište Banatski dvor u iznosu od po 7,1 milion dinara, a 2018. godine Ministarstvo finansija uplatilo mu je 8.546.193 dinara, na ime povraćaja više uplaćenih doprinosa za PIO. On prima i skupštinski paušal od 28.686 dinara.

- Svaka čast g-dinu Bajatoviću, kad pored direktorskih funkcija u Srbijagasu, Gastransu i Saut Strim Serbia, kao i članstva u nadzornim odborima Jugorosgas, SOGAZ i Banatski dvor, pa još i funkcije narodnog poslanika, čovek stiže još i da doktorira. U Srbiji je sve moguće - konstatovao je Nikola Jovanović iz Centra za lokalnu samoupravu.

Kako stoji u obrazloženju Komisije Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, koja je formirana u novembru prošle godine, Dušan Bajatović je položio sve ispite predviđene studijskim programom Industrijsko inženjerstvo/Industrijski menadžment na doktorskim studijama sa prosečnom ocenom 10,00. U toku doktorskih studija bio je autor i koautor tri rada u časopisima sa SCI liste, jednog rada na međunarodnoj konferenciji, jednog rada u časopisu kategorije M53 i predavanja po pozivu u okviru Okruglog stola "Gasna jednačina - izazovi snabdevanja gasom" kojeg je organizovala SANU - ogranak u Novom Sadu. Dušan Bajatović je položio i kvalifikacioni ispit predviđen programom doktorskih studija.

Međutim, interesantno je da je osnovne studije Agromenadžmenta na Univerzitetu primenjenih nauka (Fakultet za menadžment, Zaječar), Bajatović upisao 1999. u 32. godini. Prosečna ocena Bajtovića na osnovnim studijama bila je 8,40.

Očito da je Bajatović napredovao u svakom pogledu od tada, pa je od relativno nižeg proseka, ali uz brojne druge obaveze na funkcijama koje obavlja i neprestane borbe sa Zoranom Mihajlović, dogurao do čistog desetkaša i čoveka koji objavljuje naučne radove. Kako to uspeva, nije poznato, ali možda kao i Aleksandar Vučić, koji je upisao Visoku sportsku školu strukovnih studija, ima neke javnosti nepoznate nadljudske sposobnosti.

Podsetimo, na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, u toku je obračun nezadovoljnih profesora sa dekanom Radetom Doroslovačkim, kojeg podupire naprednjačka vrhuška u pokrajini. Doroslovački je poznat što po nalogu potpredsednika SNS i gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića, pokušava da bliskoj Vučevićevoj saradnici, Marijani Dukić Mijatović, obezbedi zvanje vanrednog profesora na predmetu privredno pravo. Dukić Mijatović je doktorsku disertaciju odbranila na onom istom privatnom univerzitetu na kojem je i bivši predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, stekao zvanje diplomiranog mastera menadžmenta.

Lazanski otkrio koja zemlja je prva kupila “Lazara”, a koja je zainteresovana za “Miloša”, čitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA