Најновије

"АКО СЕ ТО ДЕСИ, ПОТПИСАЛИ СМО СМРТНУ ПРЕСУДУ": Људи из Трампове странке су му окренули леђа и желе да га униште (ВИДЕО)

Већ неколико месеци на телевизији у Вашингтону и околини води се се жестока кампања против председника Доналда Трампа коју финансирају угледни републиканци. Њихов циљ је да на председничким изборима у новембру победи његов демократски противкандидат Џозеф Бајден.

Доналд Трамп (Фото: flickr)

Како је за “Вашингтон пост” рекао Џон Вивер, ветеран републиканске изборне кампање и један од оснивача лоби групе “Пројекат Линколн”, њихова ТВ-кампања има циљ да се републиканци и њихове присталице ослободе демона прошлих деценија, размисле у чему су грешили почев од осамдесетих година и о томе како су се конзервативци толико удаљили од сопствених вредности да је Сенат у поступку за изгласавање неповерења могао да ослободи кривице некога као што је Доналд Трамп.

Вивер признаје да је и сам допринео актуелном расизму својим политичким одлукама: помогао је бившем министру правде Џефу Сешенсу да деведесетих година уђе у Сенат, иако је у прошлости водио расистичку политику.

- Да ли сам био међу онима који су утрли пут садашњој ситуацији? – рекао је Вивер у интервјуу.

- Да, свакодневно морам да се борим с тим.

Први корак ка обнови и спасавању Републиканске партије јесте предаја власти демократама, сматра Вивер, како у Белој кући, тако и у оба дома у Конгресу.

Групу за лобирање основало је осам искусних републиканца, који су пројекат објавили у децембру прошле године у “Њујорк тајмсу”. Најпознатији међу њима је Џорџ Конвеј, супруг Трампове саветнице Келиен Конвеј.

Трамп треба да се осети нападнутим

У мају су објавили видео “Mouring in America” (Жалост у Америци) у коме су приказани запуштене четврти, гладни људи, уплашене породице оболелих од ковида-19. То је извргавање руглу председника. Отпадници су разбеснели Трампа, што им је донело позамашне донације. До сада су сакупили 20 милиона долара, при чему половину тог износа чине донације мање од 200 долара. За кампању су потрошили 8,5 милиона долара.

Трампове присталице их оптужују да су основали групу за лобирање само да би себи стрпали у џеп милионе долара тако што својим компанијама поверавају снимање прецењених рекламних спотова, преноси n-tv.de.

- Трамп треба да зна с ким има посла – каже за "Вокс" Рид Гејлен, један од оснивача.

У једном споту се поставља питање зашто Трамп штити бившу саучесницу Џефрија Епстајна, док други велича “друга Трампа” на руском језику. Спот “Make China Great Again” (Учинимо Кину поново великом) имплицира издају.

Републиканским бирачима који се већ колебају таква реклама могла би да пружи осећај да је у реду да бирају Бајдена, јер ће тиме, на средњорочном плану, помоћи и властитој партији.

Пре две недеље “Пројекат Линколн” објавио је одговарајући спот, у коме се каже: “Шеф Трамповог тима за изборну кампању је криминалац. Заменик шефа за изборну кампању је криминалац. Његов саветник за спољну политику је криминалац. Његов приватни адвокат је криминалац. (….) Ово није тим за изборну кампању, то је криминално предузеће тешко милијарде.”

Луксузан живот шефа тима за изборну кампању

Бред Парскејл је постао шеф Трамповог тима за изборну кампању 2020, али недавно је доживео ПР пораз у Тулси када је Трамп говорио пред полупразном двораном. Онда је “Пројекат Линколн” објавио видео о њему, који сугерише да живи расипничким животом на рачун председника: има јахту, “ферари”, куће на обали и приређује луде журке. Трамп га је и због тога сменио, пише “Волстрит журнал”.

Као што су организатори и очекивали, председник реагује на пропагандне спотове тако што се јавно брани. На митингу у Тулси је издвојио значајан део времена да би показао да може да пије воду држећи је једном руком и објаснио да је стрчао низ рампу поред говорнице у војној академији “Вест Поинт” зато што је била "клизава".

Претходно је у споту лоби групе под насловом “Трампу није добро” приказан као слаб и неспособан за рад, по узору на његову изборну тактику у којој настоји да прикаже Бајдена као старог и дементног.

Страх од политичке смрти

Вивер каже да група жели да се стане на пут антидемократским тактикама, као што су прекрајање граница изборних јединица како би се добила већина гласова и онемогућавање гласања. Гласачи и даље морају лично да се региструју, а ова група жели да се процес одвија аутоматски, те да се олакшају избори Афроамериканцима и сиромашним људима. Ово ће натерати републиканце да се “стварно боре за гласове”, уверен је Вивер. Онда ће Републиканска партија постати боља. Ако се то не деси, “потписала је смртну пресуду”.

Сухој пресрео америчког Посејдона! Више о томе ОВДЕ.

 

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА