Најновије

ДНО ДНА! СРБИЈА ЈЕ БАЧЕНА НА КОЛЕНА: Намећу нам да похвалимо наше крвнике! Док наш народ тугује, овај Србин велича Готовину! (ФОТО)

Као да није довољно пљување у лице правди и хуманости то што се у Хрватској сваке године 4. августа прославља прогром, убијање и етничко чишћење Срба у злочиначкој акцији "Олуја", ове године одлучили су се да оду корак даље и понизе српско страдање до краја.

Борис Милошевић (Фото: Јутјуб/ Правда)

Хрватска је ове године захтевала присуство Срба да заједно са њима прославе протеривање око 200 000 и убијање преко 2000 Срба у данашњој Хрватској.

Потпредседник хрватске владе Борис Милошевић, функционер Самосталне демократске српске странке, присуствовао је 25. годишњици операције "Олуја", која је резултирала етничких чишћењем српског народа са простора Книнске крајине.

Како наводи стрраница “Арчибалд Рајс - Чујте Срби” отац Бориса Милошевића је био припадник хрватске војске. У операцији „Олуја", његова мајка (Борисова баба) није хтела да напусти огњиште, рачунајући да нема опасности, будући да јој је син у хрватској војсци. Ипак, у њеној кући ју је убио Веселко Билић (на фотографији, са усташким поздравом), припадник Хрватских обрамбених снага.

Убица је осуђен за убиство, уместо за ратни злочин. Хрватски председник Фрањо Туђман га је помиловао и тако ослободио из затвора. Билић сваке године одлази на прославу "Олује" у Книну, носећи усташке симболе.

Борис Милошевић, српски политичар, на прослави “Олује” се нашао на истом месту са човеком који је убио његову бабу, само зато што је била Српкиња.

Да подсетимо, према попису из 1981. године, на територији СР Хрватске је живело 531.502 Срба и 379.057 Југословена, од којих је највећи број долазио из редова етничких Срба. На попису 1991. године, у Хрватској је живело 581.663 Срба и 106.000 Југословена. На попису 2001. године, у Хрватској је било само 201.631 Срба и занемарљив број Југословена.

Очито је да се у Книну слави нестанак око 486.000 Срба (и Југословена) са простора Хрватске. Да ли је Србима место на тој прослави?

Могу да потпишем сваку генералову реч

Да ствар буде још грђа, такозвани представник Срба у хрватској влади Борис Милошевић, је изјавио да је врло задовољан што тамо долази и предводник тог злочиначког подухвата генерал Анте Готовина.

Како преноси Вечерњи лист “Кад је Милошевић потврдио долазак у Книн, председник Владе му је рекао да цени ту одлуку и мисли да је исправна. Милошевић је открио како дубоко осећа и уверен је да ради нешто добро и праведно и с тим нема проблема, иако је већ тада примао непријатне и оптужујуће поруке оних који су разочарани његовим потезом. Генералу Готовини је учествовање предложио министар Медвед и овај је одмах прихватио. Милошевић је тиме био врло задовољан и рекао је да може да потпише сваку генералову (Готовине) реч”,  Вечерњи лист подсећа да се сам Готовина више пута хвалио акцијом “Олуја”, истичући да се њом поноси.

Саво Штрбац ,председник “Веритаса” каже да је сраман чин долазак Милошевића у Книн, којим се прихвата званични став хрватске државе о "Олуји" као такозваној величанственој ослободилачкој акцији.

“У Книну неће бити комеморација, већ славље, а Милошевић не иде да проговори неку реч, па да изнесе причу, већ да саучествује у слављу. За нас је “Олуја” злочиначка акција која је прогнала преко 250.000 Срба за само неколико дана - најмање 1.872 је погинулих и несталих, међу њима је 65 одсто цивила и 30 одсто жена. Три четвртине цивила је старије од 60 година, а траже се 722 особе, од тога 278 жена. То је етничко чишћење и више од тога,” изјавио је Штрбац.

Корисна ствар за Хрватску

“Долазак Милошевића је врло корисна и добра ствар за хрватско друштво, за односе између Хрвата и српске мањине у Хрватској, за односе између Хрватске и Србије и то је добра порука модерне, савремене Хрватске, која је решила све своје националне задатке, истакао је Пленковић, и додао да је "Олуја" била “правно легитимна, војно неизбежна и политички нужна”!

Посебно је истакао да је важно што ће генерал Готовина да говори у Книну.

Пленковић је на то изјавио да је ““Олуја” најважнија победа у рату у Хрватској, а можда чак уопште у хрватској историји. Чињеница да ће у Книну говорити и генерал Готовина је јако добра за Хрватску. Сећамо се његових порука након повратка из Хага да је рат готов. Окренимо се будућности. Уверен сам да и он дели овакав приступ и став какав смо заузели поводом 25-годишњице “Олује”.”

Шта је режим направио од Народне Скупштине, прочитајте ОВДЕ!

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА