Најновије

ХРВАТИ СЕ ОБРУКАЛИ ЗА ВРЕМЕ ПРОСЛАВЕ ЗЛОЧИНАЧКЕ "ОЛУЈЕ": Ма каква војна сила, када су они полетели цео свет се насмејао! (ВИДЕО)

Поводом прославе "Олује", злочиначке војне акције током које је августа 1995. године из Хрватске протерано 250.000 и убијено више од 2.000 Срба, на којој се окупио хрватски државни врх, Хрватско ратно зракопловство демонстрирало је своју моћ налетима преостала два "Мига 21", какви се већ одавно у развијеним земљама користе или за обуку пилота почетника, или као експонати у музејима...

Хрватски Миг-21 (Фото: morh.hr)

Али, свако се поноси оним што има... Хрватска са два распала "мига 21", а Србија са 10 модернизованих "мигова 29". 

Хрватска ће за непуне две године остати и без та два "мига 21", јер им истиче дозвола за летење (због старости), док ће Срба за пар месеци бити јача за још четири "мига 29" који стижу са ремонта у Белорусији.

Подсетимо, Загреб ни после небројено покушаја током последњих 14 година није успео да купи ловачке авионе, па је већ познато да ће ваздушни простор Хрватске преузети Италија и Мађарска.

Како ствари стоје, нови борбени авиони неће бити купљени ни у следећих неколико година, иако им савезници из НАТО нуде своје половне летелице.

Дакле, у поређењу са Србијом... Пардон, они као војна сила не могу да се пореде са Србијом.

Како су Хрвати понизили Србе, прочитајте ОВДЕ!

Извор: Информер

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА