Најновије

АДВОКАТСКА КОМОРА КРАГУЈЕВЦА ЗАБРАНИЛА УЛАЗ НЕВАКЦИНИСАНИМА?! Ево шта на то каже председник Коморе! (ФОТО)

„Забрањен улаз у просторије Адвокатске коморе Крагујевца адвокатима и странкама који нису вакцинисани против вируса ковид-19“, ово је текст папира који кружи интернетом где на дну стоји печат Адвокатске коморе Крагујевца и потпис на којем пише Звонко Марковић, а реч је о председнику АК Крагујевац.

Да ли је вакцина обавезна? (фото: pixabay/Правда)

Како бисмо проверили ову информацију која би значила да су људска права почели да крше они који треба да их штите, адвокати, те да видимо да ли се ради о истини или лажној вести, позвали смо Звонка Марковића. Нисмо успели ни да поставимо питање, јер нас је грубо прекинуо на почетку реченице након: „На интернету кружи…“, рекавши да га не занима шта кружи на интернету.

На наше питање да само желимо да сазнамо „да ли је тачно…“, поново нас је прекинуо рекавши: „То није тачно, немојте да ме питате ништа“, а затим прекинуо везу.

Будући да није ни саслушао о чему се ради, претпостављамо да је већ био упознат са оним што се појавило на друштвеним мрежама.

Непостављена питања послали смо му СМС порукама, па смо поред тога да се децидно изјасни да ли је тачно да је у АК Крагујевац забрањен улаз невакцинисанима, питали и, ако није тачно, ко је злоупотребио печат и кривотворио његов потпис, те да ли ће због тога поднети кривичну пријаву.

Одговоре за сада нисмо добили. Такође смо покушавали да зовемо директно и Адвокатску комору Крагујевца на фиксни број, али се тамо на упорне позиве нико није јављао.

Тако нисмо успели да сазнамо да ли је такав натпис окачен на вратима, или неком видном месту на улазу у АК Крагујевац, где би имао сврху.

Будући да друштвеним мрежама кружи само слика папира, без било какве позадине, овај документ јесте сумњивог порекла и могао је да настане чак и у фотошопу. Наравно, могуће је и да је овај папир постојао, и био само за интерну употребу, где би таква наредба дошла само до портира или неког обезбеђења које би требало да спречи улазак невакцинисаних, али је некако процурио.

Надамо се ипак да је реч о лажној вести, међутим, у том случају председник Адвокатске коморе треба да поднесе кривичну пријаву због фалсификовања документа на којем је печат АК Крагујевац и његов потпис. То није само његово право већ и обавеза. 

А Вучић опет прети невакцинисанима, док за вакцинисане тражи трећу дозу коју је и Америка одбила, опширније ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА