Najnovije

ADVOKATSKA KOMORA KRAGUJEVCA ZABRANILA ULAZ NEVAKCINISANIMA?! Evo šta na to kaže predsednik Komore! (FOTO)

„Zabranjen ulaz u prostorije Advokatske komore Kragujevca advokatima i strankama koji nisu vakcinisani protiv virusa kovid-19“, ovo je tekst papira koji kruži internetom gde na dnu stoji pečat Advokatske komore Kragujevca i potpis na kojem piše Zvonko Marković, a reč je o predsedniku AK Kragujevac.

Da li je vakcina obavezna? (foto: pixabay/Pravda)

Kako bismo proverili ovu informaciju koja bi značila da su ljudska prava počeli da krše oni koji treba da ih štite, advokati, te da vidimo da li se radi o istini ili lažnoj vesti, pozvali smo Zvonka Markovića. Nismo uspeli ni da postavimo pitanje, jer nas je grubo prekinuo na početku rečenice nakon: „Na internetu kruži…“, rekavši da ga ne zanima šta kruži na internetu.

Na naše pitanje da samo želimo da saznamo „da li je tačno…“, ponovo nas je prekinuo rekavši: „To nije tačno, nemojte da me pitate ništa“, a zatim prekinuo vezu.

Budući da nije ni saslušao o čemu se radi, pretpostavljamo da je već bio upoznat sa onim što se pojavilo na društvenim mrežama.

Nepostavljena pitanja poslali smo mu SMS porukama, pa smo pored toga da se decidno izjasni da li je tačno da je u AK Kragujevac zabranjen ulaz nevakcinisanima, pitali i, ako nije tačno, ko je zloupotrebio pečat i krivotvorio njegov potpis, te da li će zbog toga podneti krivičnu prijavu.

Odgovore za sada nismo dobili. Takođe smo pokušavali da zovemo direktno i Advokatsku komoru Kragujevca na fiksni broj, ali se tamo na uporne pozive niko nije javljao.

Tako nismo uspeli da saznamo da li je takav natpis okačen na vratima, ili nekom vidnom mestu na ulazu u AK Kragujevac, gde bi imao svrhu.

Budući da društvenim mrežama kruži samo slika papira, bez bilo kakve pozadine, ovaj dokument jeste sumnjivog porekla i mogao je da nastane čak i u fotošopu. Naravno, moguće je i da je ovaj papir postojao, i bio samo za internu upotrebu, gde bi takva naredba došla samo do portira ili nekog obezbeđenja koje bi trebalo da spreči ulazak nevakcinisanih, ali je nekako procurio.

Nadamo se ipak da je reč o lažnoj vesti, međutim, u tom slučaju predsednik Advokatske komore treba da podnese krivičnu prijavu zbog falsifikovanja dokumenta na kojem je pečat AK Kragujevac i njegov potpis. To nije samo njegovo pravo već i obaveza. 

A Vučić opet preti nevakcinisanima, dok za vakcinisane traži treću dozu koju je i Amerika odbila, opširnije OVDE.

Izvor: Pravda, N.B.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA