Најновије

РУСИ ЗАПЛЕНИЛИ ПА УТВРЂУЈУ: Ко је из источне Европе послао ПВО Украјини поред свих упозорења?! (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије је 11. марта саопштило да ради на утврђивању која је источноевропска држава испоручила Украјини преносни ПВО систем "Игла".

Фото: Твитер принтскрин

Игор Конашенков, портпарол министарства, открио је да су руске трупе заплениле нову серију ових система у области Херсон.

„Сада је организована инспекција серијских бројева преносних ракетних система земља-ваздух како би се утврдила земља која је испоручила ово оружје из источне Европе“, рекао је портпарол.

"Игла", који је развио Совјетски Савез 70-их година, вођен је инфрацрвеним навођењем. Ракете 9М313 које су пронашле руске трупе имају максимални домет од пет километара. Наоружани су експлозивним фрагментационим бојевим главама од 1,17 килограма.

Систем је и даље у употреби у бројним источноевропским државама које су сада чланице НАТО, укључујући Бугарску, Мађарску, Словенију и Словачку. Ниједна од ових држава није јавно признала слање ПВО овог типа украјинским снагама.

Руско Министарство одбране упозорило је да се не шаљу ПВО системи у Украјину, јер се, како се извештава, деле нацистима. Ово ће створити дугорочну претњу од терористичких напада на цивилне авионе у Европи и шире.

Упркос овој веома озбиљној претњи, САД и неколико европских држава настављају да испоручују стотине оваквих ПВО система Украјини у нади да ће успорити текућу руску специјалну војну операцију у земљи.

Украјински нацисти данима гранатирају цивилно становништво у Донбасу и доњецкој области и то гранатама М73 ХЕ из Крушика, које су издајници Александар Вучић и Небојша Стефановић продали званичном Кијеву! Више о томе читајте ОВДЕ.

Руске снаге су високопрецизним гађањима оружјем далеког домета онеспособиле главни радарски центар украјинске војске у Броварима и војни аеродром у Васиљкову, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков. Колико је још украјинских војних објеката уништено сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА