Najnovije

RUSI ZAPLENILI PA UTVRĐUJU: Ko je iz istočne Evrope poslao PVO Ukrajini pored svih upozorenja?! (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije je 11. marta saopštilo da radi na utvrđivanju koja je istočnoevropska država isporučila Ukrajini prenosni PVO sistem "Igla".

Foto: Tviter printskrin

Igor Konašenkov, portparol ministarstva, otkrio je da su ruske trupe zaplenile novu seriju ovih sistema u oblasti Herson.

„Sada je organizovana inspekcija serijskih brojeva prenosnih raketnih sistema zemlja-vazduh kako bi se utvrdila zemlja koja je isporučila ovo oružje iz istočne Evrope“, rekao je portparol.

"Igla", koji je razvio Sovjetski Savez 70-ih godina, vođen je infracrvenim navođenjem. Rakete 9M313 koje su pronašle ruske trupe imaju maksimalni domet od pet kilometara. Naoružani su eksplozivnim fragmentacionim bojevim glavama od 1,17 kilograma.

Sistem je i dalje u upotrebi u brojnim istočnoevropskim državama koje su sada članice NATO, uključujući Bugarsku, Mađarsku, Sloveniju i Slovačku. Nijedna od ovih država nije javno priznala slanje PVO ovog tipa ukrajinskim snagama.

Rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je da se ne šalju PVO sistemi u Ukrajinu, jer se, kako se izveštava, dele nacistima. Ovo će stvoriti dugoročnu pretnju od terorističkih napada na civilne avione u Evropi i šire.

Uprkos ovoj veoma ozbiljnoj pretnji, SAD i nekoliko evropskih država nastavljaju da isporučuju stotine ovakvih PVO sistema Ukrajini u nadi da će usporiti tekuću rusku specijalnu vojnu operaciju u zemlji.

Ukrajinski nacisti danima granatiraju civilno stanovništvo u Donbasu i donjeckoj oblasti i to granatama M73 HE iz Krušika, koje su izdajnici Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović prodali zvaničnom Kijevu! Više o tome čitajte OVDE.

Ruske snage su visokopreciznim gađanjima oružjem dalekog dometa onesposobile glavni radarski centar ukrajinske vojske u Brovarima i vojni aerodrom u Vasiljkovu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov. Koliko je još ukrajinskih vojnih objekata uništeno saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA