Најновије

ЧЕЛИЧНО СЛОБОДНА ТРГОВИНА: Србија на крилима кинеског змаја

Кина и Србија су потписали Споразум о слободној трговини.
Кина (Фото: Пиксабеј)

Кина (Фото: Пиксабеј)

У присуству председника Александар Вучића и његовог кинеског колеге Си Ђинпинга, данас су у Пекингу потписана четири споразума, од којих је најважнији Споразум о слободној трговини између Србије и Кине, који ће обухватити 10.412 српских тарифних позиција односно производа и 8.930 са кинеске стране.

Споразум о слободној трговини су потписали министар трговине Томислав Момировић и Ванг Вентао, министар трговине Кине.

Поред тог споразума, потписани су и Меморандум о размени и сарадњи у области економске развојне политике, Меморандум о заједничком унапређењу индустријске и инвестиционе сарадње Србије и Кине, као и средњорочни акциони план о заједничкој изградњи у оквиру иницијативе "Појас и пут" између Владе Кине и Владе Србије.

Потпис на Меморандум о размени и сарадњи у области економске развојне политике ставили су министар финансија Србије Синиша Мали и председавајући Националне комисије за реформу и развој Џенг Шанђије.

Састанку двојице председника и потписивању споразума, поред Малог и Момировића присуствовали су и министар спољних послова Ивица Дачић, министар одбране Милош Вучевић, министарка културе Маја Гојковић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић, као и амбасадорка Србије у Кини Маја Стефановић.

Прочитајте ОВДЕ више о предизборним трвењима и паничним потезима напредњака према десници

Извор: РТС 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА