Najnovije

ČELIČNO SLOBODNA TRGOVINA: Srbija na krilima kineskog zmaja

Kina i Srbija su potpisali Sporazum o slobodnoj trgovini.
Kina (Foto: Piksabej)

Kina (Foto: Piksabej)

U prisustvu predsednika Aleksandar Vučića i njegovog kineskog kolege Si Đinpinga, danas su u Pekingu potpisana četiri sporazuma, od kojih je najvažniji Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine, koji će obuhvatiti 10.412 srpskih tarifnih pozicija odnosno proizvoda i 8.930 sa kineske strane.

Sporazum o slobodnoj trgovini su potpisali ministar trgovine Tomislav Momirović i Vang Ventao, ministar trgovine Kine.

Pored tog sporazuma, potpisani su i Memorandum o razmeni i saradnji u oblasti ekonomske razvojne politike, Memorandum o zajedničkom unapređenju industrijske i investicione saradnje Srbije i Kine, kao i srednjoročni akcioni plan o zajedničkoj izgradnji u okviru inicijative "Pojas i put" između Vlade Kine i Vlade Srbije.

Potpis na Memorandum o razmeni i saradnji u oblasti ekonomske razvojne politike stavili su ministar finansija Srbije Siniša Mali i predsedavajući Nacionalne komisije za reformu i razvoj DŽeng Šanđije.

Sastanku dvojice predsednika i potpisivanju sporazuma, pored Malog i Momirovića prisustvovali su i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka kulture Maja Gojković, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, kao i ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović.

Pročitajte OVDE više o predizbornim trvenjima i paničnim potezima naprednjaka prema desnici

Izvor: RTS 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA