Најновије

ПУЦАЈУ СИСТЕМИ - ВЕЛИКИ ПРОБОЈ РУСКЕ ВОЈСКЕ: Украјинска армија губи положаје, један по један

У наставку војних операција око Авдејевке, Руска армија води тешке борбе и успева да пробије линије одбране Украјинских снага. Према извештајима украјинских војних аналитичара, борбе се воде око целог града, а успех је забележен на неколико фронтова, укључујући области Новокалиново, западно од Каменке и на Јасиноватском пролазу.

Руске трупе такође воде нападе северно од Красногоровке и у рејону викенд насеља "Точмаш", напредујући ка "Зарји" и Степовом. У Степовом, где главне снаге Украјинских оружаних снага беже, ситуација је хаотична, са насељем које је делимично под контролом Руских снага, а делимично у "сивој зони".

Посебно тежак положај за Украјинске снаге је код авдејевског Коксохима, где се воде жестоке борбе. Руске снаге нападају северно од АХКЗ-а дуж шумског појаса у западном правцу, док се украјинске снаге повлаче, што доводи до проширења "сиве зоне".

Напетост се наставља у индустријској зони Авдејевке, где руске снаге настављају да освајају нове позиције и утврђују се дуж Јасиноватског пролаза. Очекује се да ће тешке борбе наставити у овом региону.

ЖЕСТОКО ЗАОШТРАВАЊЕ НА ФРОНТУ: Руси освајају нове положаје, рат постаје све ужаснији

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА