Најновије

ХУТИ ПРЕТЕ: Ако станете на страну Израела - нападамо и Саудијску Арабију и Емирате!

Ако заједно са Израелом учествују у нападу на Јемен, Саудијска Арабија и Уједињени Арапски Емирати (УАЕ) ће добити узвратне нападе на своје нафтне и гасне бушотине. Ово је изјавио члан политичког бироа јеменског покрета Ансар Алах (Хути) Мухамед Ал Бухаити.

Раније су Хути најавили почетак „војне операције“ против Израела у знак солидарности са палестинским покретом Хамас. Након овога, у Црвеном мору, борци Ансар Алаха почели су да задржавају бродове који су, према њиховим информацијама, били повезани са Израелом. Неки бродови су одвучени у јеменске луке.

У вези са тренутном ситуацијом, САД су почеле да разговарају о стварању оперативне поморске групе у Црвеном мору како би се обезбедила безбедност поморске пловидбе. Вашингтон је желео да привуче савезнике овој групацији, укључујући Израел и, највероватније, Саудијску Арабију и УАЕ. Управо је последња околност могла да изазове упозорење Хута Ријаду и Абу Дабију.

“Ако се Саудијска Арабија и УАЕ умешају у могући војни напад на Јемен заједно са ционистичким Израелом, ударићемо на све изворе нафте и гаса у њиховим земљама. Нећемо се ту зауставити и уништити све њихове бродове”, рекао је Мухамед Ал Бухаити, члан политичког бироа јеменског покрета Ансар Алах (Хути).

Подсетимо, Саудијска Арабија и УАЕ су својевремено већ учествовали у непријатељствима против Хута. Као одговор, јеменски побуњеници су повремено нападали нафтну инфраструктуру арапских монархија.

Прочитајте ОВДЕ о паници у ЕУ због ставова Виктора Орбана

Извор: Тв Фронт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА