Najnovije

HUTI PRETE: Ako stanete na stranu Izraela - napadamo i Saudijsku Arabiju i Emirate!

Ako zajedno sa Izraelom učestvuju u napadu na Jemen, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) će dobiti uzvratne napade na svoje naftne i gasne bušotine. Ovo je izjavio član političkog biroa jemenskog pokreta Ansar Alah (Huti) Muhamed Al Buhaiti.

Ranije su Huti najavili početak „vojne operacije“ protiv Izraela u znak solidarnosti sa palestinskim pokretom Hamas. Nakon ovoga, u Crvenom moru, borci Ansar Alaha počeli su da zadržavaju brodove koji su, prema njihovim informacijama, bili povezani sa Izraelom. Neki brodovi su odvučeni u jemenske luke.

U vezi sa trenutnom situacijom, SAD su počele da razgovaraju o stvaranju operativne pomorske grupe u Crvenom moru kako bi se obezbedila bezbednost pomorske plovidbe. Vašington je želeo da privuče saveznike ovoj grupaciji, uključujući Izrael i, najverovatnije, Saudijsku Arabiju i UAE. Upravo je poslednja okolnost mogla da izazove upozorenje Huta Rijadu i Abu Dabiju.

“Ako se Saudijska Arabija i UAE umešaju u mogući vojni napad na Jemen zajedno sa cionističkim Izraelom, udarićemo na sve izvore nafte i gasa u njihovim zemljama. Nećemo se tu zaustaviti i uništiti sve njihove brodove”, rekao je Muhamed Al Buhaiti, član političkog biroa jemenskog pokreta Ansar Alah (Huti).

Podsetimo, Saudijska Arabija i UAE su svojevremeno već učestvovali u neprijateljstvima protiv Huta. Kao odgovor, jemenski pobunjenici su povremeno napadali naftnu infrastrukturu arapskih monarhija.

Pročitajte OVDE o panici u EU zbog stavova Viktora Orbana

Izvor: Tv Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA