Најновије

БАХАР САДА ИМА ЈАСНУ СЛИКУ: Три детаља која су одлучила меч у Манчестеру

Фудбалери Манчестер ситија победили су Црвену звезду у мечу 1. кола Групе Г Лиге шампиона резултатом 3:1 (0:1).

Изабраници Барака Бахара су показали шта могу, али ако желе у наредну рунду морају да раде на неким малим стварима.

Биће потребно избацити и јефтине грешке, попут оне голмана Омрија Глејзера, али све у свему, Звезда је показала више од очекиваног.

Ипак, први утисак је одлична игра и рекорд Глејзера, који је сјајно бранио до и после грешке. Он је меч завршио са чак 13 одбрана, што је нови рекорд Лиге шампиона.

Претходно је рекорд држао Фернандо Муслера, који је 2019. године у дресу Галатасараја у 12 наврата зауставио ударце фудбалера Реал Мадрида.

Мора се издвојити и Милан Родић, који је одиграо једну од најбољих утакмица у Звездином дресу.

Био је свакако најбољи играч Звезде у првом полувремену, који је заблистао у новој улози на средини терена. Играо је целу половину фластера преко везиста Ситија и буквално им није дао да дишу. У другом делу није био много активан и чини се да је у једном тренутку остао без енергије. Ипак, леви бек Црвене звезде је одиграо добар меч.

Његова нова позиција и одлично решење Бахара могу да реше многе проблеме које је Звезда имала у претходним мечевима.

Најгори утисак на терену оставио је нападачки двојац Петер Олајинка и Жан-Филип Красо. Било је предвиђено да стартују у стартној постави, али се на крају испоставило да је добар избор оставити их на клупи.

„Никад не волим да губим. Они су сјајан тим, имају изузетне играче. Али рано смо примили гол и касније је било тешко одржати ритам, јер никада не играмо овим темпом у нашој лиги“, искрено је рекао Бахар и додао:

„Ја бих причао о дербију са Партизаном, а не Јанг Бојсима. Изгубили смо две утакмице у првенству и то је превише. О Јанг Бојсу ћемо тек после дербија са Партизаном. Он нам је сада најважнији“.

То ће за црвено-беле бити следећи задатак, а можда и најважнији меч у сезони. Звездини навијачи оставили су добар утисак у Манчестеру, почев од кортеа из центра града, па до последњег судијског звиждука.

Колико ће ова утакмица значити свима у тиму у микс зони после меча показао је Стефан Митровић.

„Мислио сам да је то одмах гол. Букари је био иза играча и заиста смо се најежили чекајући тај ВАР. Имали смо среће да је то био гол и били смо у шоку што смо повели против Ситија, на Етихаду, то је невероватно“, рекао је Митровић.

Управо сада почиње најтежи и уједно најважнији период за Звезду. У наредних месец дана сезона ће се заокружити, а навијачи се надају да ће бити добра.

Прво, 27. септембра, црвено-бели на свом стадиону играју против Партизана, након чега на Маракани дочекују Раднички из Ниша.

А онда долази најважнији део, други меч Лиге шампиона, први код куће против главног ривала у групи – Јанг Бојса.

Потом ће од 21.00 4. октобра Звезда играти у директном дуелу са екипом која ће вероватно покушати да направи изненађење и готово сигурно избаци Звезду из Европе већ у другом колу.

ВЕЛИКА БУНА СЕ ГРАДИ! У Србији на помолу велики протести

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА