Najnovije

BAHAR SADA IMA JASNU SLIKU: Tri detalja koja su odlučila meč u Mančesteru

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Crvenu zvezdu u meču 1. kola Grupe G Lige šampiona rezultatom 3:1 (0:1).

Izabranici Baraka Bahara su pokazali šta mogu, ali ako žele u narednu rundu moraju da rade na nekim malim stvarima.

Biće potrebno izbaciti i jeftine greške, poput one golmana Omrija Glejzera, ali sve u svemu, Zvezda je pokazala više od očekivanog.

Ipak, prvi utisak je odlična igra i rekord Glejzera, koji je sjajno branio do i posle greške. On je meč završio sa čak 13 odbrana, što je novi rekord Lige šampiona.

Prethodno je rekord držao Fernando Muslera, koji je 2019. godine u dresu Galatasaraja u 12 navrata zaustavio udarce fudbalera Real Madrida.

Mora se izdvojiti i Milan Rodić, koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u Zvezdinom dresu.

Bio je svakako najbolji igrač Zvezde u prvom poluvremenu, koji je zablistao u novoj ulozi na sredini terena. Igrao je celu polovinu flastera preko vezista Sitija i bukvalno im nije dao da dišu. U drugom delu nije bio mnogo aktivan i čini se da je u jednom trenutku ostao bez energije. Ipak, levi bek Crvene zvezde je odigrao dobar meč.

NJegova nova pozicija i odlično rešenje Bahara mogu da reše mnoge probleme koje je Zvezda imala u prethodnim mečevima.

Najgori utisak na terenu ostavio je napadački dvojac Peter Olajinka i Žan-Filip Kraso. Bilo je predviđeno da startuju u startnoj postavi, ali se na kraju ispostavilo da je dobar izbor ostaviti ih na klupi.

„Nikad ne volim da gubim. Oni su sjajan tim, imaju izuzetne igrače. Ali rano smo primili gol i kasnije je bilo teško održati ritam, jer nikada ne igramo ovim tempom u našoj ligi“, iskreno je rekao Bahar i dodao:

„Ja bih pričao o derbiju sa Partizanom, a ne Jang Bojsima. Izgubili smo dve utakmice u prvenstvu i to je previše. O Jang Bojsu ćemo tek posle derbija sa Partizanom. On nam je sada najvažniji“.

To će za crveno-bele biti sledeći zadatak, a možda i najvažniji meč u sezoni. Zvezdini navijači ostavili su dobar utisak u Mančesteru, počev od kortea iz centra grada, pa do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Koliko će ova utakmica značiti svima u timu u miks zoni posle meča pokazao je Stefan Mitrović.

„Mislio sam da je to odmah gol. Bukari je bio iza igrača i zaista smo se naježili čekajući taj VAR. Imali smo sreće da je to bio gol i bili smo u šoku što smo poveli protiv Sitija, na Etihadu, to je neverovatno“, rekao je Mitrović.

Upravo sada počinje najteži i ujedno najvažniji period za Zvezdu. U narednih mesec dana sezona će se zaokružiti, a navijači se nadaju da će biti dobra.

Prvo, 27. septembra, crveno-beli na svom stadionu igraju protiv Partizana, nakon čega na Marakani dočekuju Radnički iz Niša.

A onda dolazi najvažniji deo, drugi meč Lige šampiona, prvi kod kuće protiv glavnog rivala u grupi – Jang Bojsa.

Potom će od 21.00 4. oktobra Zvezda igrati u direktnom duelu sa ekipom koja će verovatno pokušati da napravi iznenađenje i gotovo sigurno izbaci Zvezdu iz Evrope već u drugom kolu.

VELIKA BUNA SE GRADI! U Srbiji na pomolu veliki protesti

Izvor: Nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA