Најновије

ПЕРФИДНО НАДИГРАВАЊЕ ВУЧИЋА: Османијева о динару - проћи ће к'о и таблице!!!

Председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи изјавила је да се у наредна два дана очекује договор о питању даље употребе динара на територији КиМ. Османијева је навела да се залаже за пуну примену одлуке централне банке о забрани, али и да се пружи могућност и време грађанима да промене банковне рачуне.

Вјоса Османи је рекла да се решење о коришћењу валуте на КиМ може постићи за месец дана. 

"До тренутка имплементације може проћи отприлике месец дана. Биће договора ова два дана, имаћемо и изјаве за јавност. Ја сам за то да имплементација буде потпуна, и то не само на папиру, али за то нам је потребна и подршка наших савезника да бисмо имали стабилност. Уверена сам да једно не искључује друго. И устав и наши савезници се могу сачувати", рекла је Османијева, а преносе медији у Приштини.

Навела је да је косовска централна банка "урадила свој посао, а што се тиче имплементације у пракси, разговара се о бројним опцијама које би с једне стране поштовале члан 11 устава, али би са друге стране оставили времена грађанима да буду информисани и омогућили им прелазак, рецимо, на нове рачуне, како би се то спровело без проблема и уз пуну подршку савезничких земаља", прецизирала је Османијева.

Додала је да Приштина одлуке доноси и осигурава њихово спровођење уз подршку међународних савезника.

"Кад год имамо наше савезнике поред себе, превазиђемо изазове“, рекла је Османијева наводећи пример регистарских таблица.

"Као што видите данас, скоро сви грађани који живе на северу превели су своје регистарске таблице на РКС", подвукла је Османи.

Прочитајте ОВДЕ о плановима прозападне опозиције 

Извор: РТС 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА