Najnovije

PERFIDNO NADIGRAVANJE VUČIĆA: Osmanijeva o dinaru - proći će k'o i tablice!!!

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani izjavila je da se u naredna dva dana očekuje dogovor o pitanju dalje upotrebe dinara na teritoriji KiM. Osmanijeva je navela da se zalaže za punu primenu odluke centralne banke o zabrani, ali i da se pruži mogućnost i vreme građanima da promene bankovne račune.

Vjosa Osmani je rekla da se rešenje o korišćenju valute na KiM može postići za mesec dana. 

"Do trenutka implementacije može proći otprilike mesec dana. Biće dogovora ova dva dana, imaćemo i izjave za javnost. Ja sam za to da implementacija bude potpuna, i to ne samo na papiru, ali za to nam je potrebna i podrška naših saveznika da bismo imali stabilnost. Uverena sam da jedno ne isključuje drugo. I ustav i naši saveznici se mogu sačuvati", rekla je Osmanijeva, a prenose mediji u Prištini.

Navela je da je kosovska centralna banka "uradila svoj posao, a što se tiče implementacije u praksi, razgovara se o brojnim opcijama koje bi s jedne strane poštovale član 11 ustava, ali bi sa druge strane ostavili vremena građanima da budu informisani i omogućili im prelazak, recimo, na nove račune, kako bi se to sprovelo bez problema i uz punu podršku savezničkih zemalja", precizirala je Osmanijeva.

Dodala je da Priština odluke donosi i osigurava njihovo sprovođenje uz podršku međunarodnih saveznika.

"Kad god imamo naše saveznike pored sebe, prevaziđemo izazove“, rekla je Osmanijeva navodeći primer registarskih tablica.

"Kao što vidite danas, skoro svi građani koji žive na severu preveli su svoje registarske tablice na RKS", podvukla je Osmani.

Pročitajte OVDE o planovima prozapadne opozicije 

Izvor: RTS 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA