Најновије

ШИПТАРИ И ЕУ "ВОЗАЈУ" СРПСКЕ ВЛАСТИ ВЕЋ 11 ГОДИНА: Дачић признао, али и најавио "наставак исте приче"!

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да приштинске власти ни после 11 година од потписивања Бриселског споразума нису формирале Заједницу српских општина (ЗСО) и да уместо да тзв. Косово трпи притиске због одбијања да испуни своје обавезе бива награђивано од стране међународне заједнице.
Дачић / Скриншот

Дачић / Скриншот

"Сада је 11 година од када сам потписао Бриселски споразум, заједно са Хашимом Тачијем и Кетрин Ештон. Међутим, ЗСО, која је главна обавеза, није до данашњег дана реализована, пре свега због одбијања приштинских власти", рекао је Дачић на конференцији за медије после састанка с председавајућим ОЕБС-у и министром спољних и европских послова и трговине Малте Ијаном Борџом.

Додао је да због одсуства притиска међународне заједнице на Приштину, тамошње власти не осећају обавезу да испуњавају међународне обавезе.

"Ми ћемо и даље бити конструктивни фактор, али оваква позиција доводи наш народ на Косову и Метохији у веома тешку ситуацију", закључио је Дачић.

Први споразум о принципима нормализације односа Београда и Приштине, закључен је 19. априла 2013. године у Бриселу под покровитељством ЕУ.

Прочитајте ОВДЕ шта Додик каже о Сребреници, Клинтону и Алији Изетбеговићу

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА