Najnovije

ŠIPTARI I EU "VOZAJU" SRPSKE VLASTI VEĆ 11 GODINA: Dačić priznao, ali i najavio "nastavak iste priče"!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da prištinske vlasti ni posle 11 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma nisu formirale Zajednicu srpskih opština (ZSO) i da umesto da tzv. Kosovo trpi pritiske zbog odbijanja da ispuni svoje obaveze biva nagrađivano od strane međunarodne zajednice.
Dačić / Skrinšot

Dačić / Skrinšot

"Sada je 11 godina od kada sam potpisao Briselski sporazum, zajedno sa Hašimom Tačijem i Ketrin Ešton. Međutim, ZSO, koja je glavna obaveza, nije do današnjeg dana realizovana, pre svega zbog odbijanja prištinskih vlasti", rekao je Dačić na konferenciji za medije posle sastanka s predsedavajućim OEBS-u i ministrom spoljnih i evropskih poslova i trgovine Malte Ijanom Bordžom.

Dodao je da zbog odsustva pritiska međunarodne zajednice na Prištinu, tamošnje vlasti ne osećaju obavezu da ispunjavaju međunarodne obaveze.

"Mi ćemo i dalje biti konstruktivni faktor, ali ovakva pozicija dovodi naš narod na Kosovu i Metohiji u veoma tešku situaciju", zaključio je Dačić.

Prvi sporazum o principima normalizacije odnosa Beograda i Prištine, zaključen je 19. aprila 2013. godine u Briselu pod pokroviteljstvom EU.

Pročitajte OVDE šta Dodik kaže o Srebrenici, Klintonu i Aliji Izetbegoviću

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA