Најновије

ТРВЕЊА У ПРИШТИНИ: ДСК оптужује Куртија да лаже о "међународним индексима"

Демократски савез Косова демантује тврдњу косовске владе да је "Косово" напредовало у међународним индексима, уз наводе да влада покушава да манипулише већ објављеним извештајима, преноси Економија онлајн.
Фејк држава - огрезла у лажима / Скриншот

Фејк држава - огрезла у лажима / Скриншот

У Демократском савезу истичу да би ова политичка партија била срећна да је Косово напредовало у свим областима и наводе да су забринути због Извештаја ЕУ, где је Косово најниже оцењено.

„Овај извештај је најгори у последњих неколико година. Извештај је, између осталог, истакао забринутост због лошег управљања и корупције. Не може другачије, где се у истом извештају помињу тајни уговори. Дакле, има пропаганде, нема рата против корупције. ДСК, нажалост, понавља да је Косово први пут у својој историји и даље под санкцијама ЕУ. Ова влада је поносна на овај извештај“, наводи се у саопштењу.

ДСК је такође изразио забринутост након објављивања Индекса перцепције корупције, где је Косово оцењено са само 41 бодом.

„Према подацима Транспаренси интернешенела, Косово је делило 83. место са Буркином Фасо, Јужном Африком и Вијетнамом. Косово је такође рангирано после Црне Горе и Северне Македоније. Поред осталог, рангирање земаља у овом индексу ништа не значи јер земље могу да промене свој ранг без икаквог побољшања“, наводе у ДСК.

Истичу да су сви извештаји јавни и лако проверљиви, а косовску владу оцењују као "владу назадовања, пропаганде и неспособности".

Прочитајте ОВДЕ о сусрету Вучића и Макрона

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА