Najnovije

TRVENJA U PRIŠTINI: DSK optužuje Kurtija da laže o "međunarodnim indeksima"

Demokratski savez Kosova demantuje tvrdnju kosovske vlade da je "Kosovo" napredovalo u međunarodnim indeksima, uz navode da vlada pokušava da manipuliše već objavljenim izveštajima, prenosi Ekonomija onlajn.
Fejk država - ogrezla u lažima / Skrinšot

Fejk država - ogrezla u lažima / Skrinšot

U Demokratskom savezu ističu da bi ova politička partija bila srećna da je Kosovo napredovalo u svim oblastima i navode da su zabrinuti zbog Izveštaja EU, gde je Kosovo najniže ocenjeno.

„Ovaj izveštaj je najgori u poslednjih nekoliko godina. Izveštaj je, između ostalog, istakao zabrinutost zbog lošeg upravljanja i korupcije. Ne može drugačije, gde se u istom izveštaju pominju tajni ugovori. Dakle, ima propagande, nema rata protiv korupcije. DSK, nažalost, ponavlja da je Kosovo prvi put u svojoj istoriji i dalje pod sankcijama EU. Ova vlada je ponosna na ovaj izveštaj“, navodi se u saopštenju.

DSK je takođe izrazio zabrinutost nakon objavljivanja Indeksa percepcije korupcije, gde je Kosovo ocenjeno sa samo 41 bodom.

„Prema podacima Transparensi internešenela, Kosovo je delilo 83. mesto sa Burkinom Faso, Južnom Afrikom i Vijetnamom. Kosovo je takođe rangirano posle Crne Gore i Severne Makedonije. Pored ostalog, rangiranje zemalja u ovom indeksu ništa ne znači jer zemlje mogu da promene svoj rang bez ikakvog poboljšanja“, navode u DSK.

Ističu da su svi izveštaji javni i lako proverljivi, a kosovsku vladu ocenjuju kao "vladu nazadovanja, propagande i nesposobnosti".

Pročitajte OVDE o susretu Vučića i Makrona

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA