Najnovije

"Maloletnici pisali po Dečanima"

Priština -- Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi rekao da je grafite po zidovima Dečana, prema dosad raspoloživim informacijama, ispisalo troje maloletnika.
ISIS u Dečanima (Foto: JuTjub)

ISIS u Dečanima (Foto: JuTjub)

Redžepi je za emisiju "Popodne u RTK 2" kazao da je to vandalski čin i da će policija razgovarati i sa roditeljima tih maloletnika kako bi bilo jasno da se takve, kako je naveo, gluposti ne ponove. Jutros su se na kapiji manastira Visoki Dečeni pojavili novi grafiti ISIS - "Islamska država Iraka i Sirije" i AKSH "Albanska nacionalna armija" nakon što su juče na pomoćnim objektima u manastirskom imanju ispisani grafiti "ISIS - Islamska država Iraka i Sirije", Kalifat dolazi (Chaliphate is coming), Oslobodilačka vojska Kosova (UÇK), Albanska nacionalna armija (AKSH).
Pročitajte još:Karleuša: Ignorišem g**** to ih najviše boli!
Iguman manastira Sava Janjić rekao je sinoć Tanjugu da su monasi zabrinuti i šokirani zbog pretećih grafita na objektima u manastirskom imanju i da očekuju još intenzivnije mere bezbednosti od strane Kfora i kosovske policije. Redžepi smatra da će manastir Dečane mnogo bolje čuvati kosovska policija nego pripadnici KFOR-a. On je rekao da iguman Sava Janjić treba da razmisli i da traži da se KFOR povuče a da kosovska policija preuzme zaštitu manastira. Redžepi je takodje naveo da je "sramotno" da na istom mestu stoji ispisano ISIS koja je teroristicka organizacija i OVK koja se, kako kaže, borila za oslobođenje Kosova. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA