Najnovije

"ZEMLJOTRES" U VATIKANU: Dobrodošlica za homoseksualce!

Od gej prava, preko razvoda, do vanbračnog seksa, Rimokatolička crkva je “signalizirala“ da je spremna da pomirljivim tonom usvoji ono što još uvek za mnoge vernike predstavlja “neregularna“ porodica.
Papa (Foto: JuTjub)

Papa (Foto: JuTjub)

Dok još uvek važi doktrina da je gej seks pogrešan, a brak neraskidiva zajednica, episkopi u Rimu su na pola puta da podrže papin izveštaj o porodici u kome stoji da crkva treba da prati svoje učenje o “milosti“ i da se fokusira na “pozitivne aspekte“ različitih stilova života. Dokument je dobio aplauz kada je naglas pročitan u sinodu, a rasprava će se nastaviti ove nedelje. Dokument ne sadrži nikakve odluke, ali posmatrači veruju da predstavlja značajan korak ka promeni stava crkve o homoseksualcima. Biskupi su na vanrednom sinodu nedosmisleno uzeli u obzir stav pape Franje, čiji je komentar o homoseksualcima "ko sam ja da sudim", kako je navela agencija AP, "signal novog tona dobrodošlice" homoseksualcima u Crkvu.
Pročitajte još:EKSKLUZIVNO: Snimak upada Žandarmerije u niški zatvor i gušenje pobune
  -Dokument pročitan danas u sinodu predstavlja zemljotres. On odražava papinu želju da crkva bude više milostiva prema ovim pitanjima - rekao je DŽon Tavis. Pozivajući se na povećan broj parova koji se odlučuju da žive zajedno pre braka, episkopi vide ”konstruktivne elemente” iako nisu u skladu sa hrišćanskim vrednostima. -U takvim zajednicama je moguće uvideti autentične vrednosti porodice ili bar težnju ka njima – istakli su episkopi. U odlomku pod nazivom “Dobrodošlica za homoseksualce”, episkopi su rekli da ne mogu da podrže gej brakove, ali su spremni da prihvate gej osobe u hrišćansku zajednicu. -Svakako, dokument koji je objavljen u ponedeljak predstavlja pozitivnu promenu u stavu crkve prema gej zajednici. Sinod je pažljivo slušao iskustva svih vernika i na ovaj način ih pozvao da budu milostivi, baš kao što je i Isus bio – rekao je Rej DŽejms Martin, papski autor. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA