Najnovije

PAJTIĆ: Svi bi voleli da živimo u istoj zemlji u kojoj živi Vučić!

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić optužio je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da obmanjuje građane, jer netačno iznosi da je ekonomska situacija poboljšana, i da premijer ne živi u istoj zemlji u kojoj žive građani.
(Mondo.rs)

(Mondo.rs)

- Građani Srbije voleli bi da žive u istoj zemlji u kojoj živi Vučić, u zemlji u kojoj je manja nezaposlenost, dinar stabilan a ekonomski pokazatelji pozitivni. Nažalost, u zemlji u kojoj žive građani ništa od toga nije tačno, rekao je Pajtić na konferenciji za novinare. Naveo je da je nezaposlenost sve veća i da je broj nezaposlenih porastao za 21.000 u poređenju sa periodom od pre dve godine, dok je zaposlenost u ovoj godini manja za 1,3 odsto, a Vučić nije objasnio kako su istovremeno smanjene i nezaposlenost i zaposlenost, prema podacima republičkih institucija. - Očigledno je da je ponovo reč o obmanjivanju građana i verujem da niko od građana ne zna nijednog novozaposlenog u privredi, rekao je Pajtić. Pajtić je naveo da je DS spreman da savetima podrži sve mere kojima bi se izbeglo smanjenje plata i penzija, što je, kako je ocenio, još uvek moguće. Istakao je da DS nije protiv štednje, ali da mere Vlade nisu štednja, jer se uzima od penzionera i zaposlenih, a istovremeno se troši na štetan ugovor sa Etihadom i planira se izdvajanje 4,8 milijardi dinara samo za Dunav osiguranje, koje,  međutim, ima dovoljno novca da sponzoriše vesti na privatnoj televiziji Pink. - Nije štednja ni kada će oni koji imaju platu veću od 130.00 dinara posle rebalansa budžeta dobiti još veću platu, a oni koji su i do sada imali male plate imaće sve manje i manje sredstava za život, rekao je Pajtić. Predsednik DS je naveo da je ta stranka predložila amandman na rebalans budžeta i prateće zakone kojim bi se utvrdio način na koji će penzionerima biti vraćen oduzet novac. - Miroslav Bunčić je jedini iz Vlade izneo istinu i rekao zašto su smanjene plate u prosveti - zbog vanrednih izbora. Izbori su održani samo da bi Vučić postao premijer. Dakle, plate u prosveti umanjene su da bi Aleksandar Vučić bio premijer, rekao je Pajtić. DS insistira da se "raskine štetan ugovor sa Etihadom", jer država Srbija daje više od 600 miliona dolara, a Ujedinjeni Arapski Emirati samo 40 miliona dolara pozajmice.
Pročitajte još:

VUČIĆ: Više od 60 odsto penzionera neće osetiti smanjenje penzija!

Srbija ulazi u „specijalan rat sa Zapadom“, zbog Kosova i Putina!

- Tražimo i progresivno oporezivanje i da najveći tajkuni plate 400 miliona evra poreskog duga, dok se smanjivanjem plata i penzija štedi samo 370 miliona evra, rekao je Pajtić. Pajtić je ponovio i da smanjenje plata i penzija neće doneti pozitivan efekat, kao što nije ni povećanje poreza, jer se manjim plata i penzijama smanjuje kupovna moć, a za njom i proizvodnja, što znači i manje novca za budžet. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA