Najnovije

Dačić: EU ključna za Zapadni Balkan

BERLIN – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Berlinu da je od suštinske važnosti da Evropska unija zadrži pažnju na Zapadnom Balkanu, pošto je evropska perspektiva ključni faktor za unapređenje regionalne saradnje i uspeh dijaloga Beograda i Prištine.
Ivica Dačić - prvi među srpskim diplomatama (Foto: JuTjub)

Ivica Dačić - prvi među srpskim diplomatama (Foto: JuTjub)

Govoreći na Šestoj konferenciji šefova diplomatija Jugoistočne Evrope u organizaciji Instituta Aspen, Dačić je rekao da je uspešnost dijaloga Beograda i Prištine pokazala da politika proširenja i dalje predstavlja snažnu motivacionu snagu za Zapadni Balkan i da je potvrdila da je EU neizostavan faktor u promovisanju mira i stabilnosti u regionu.
Pročitajte još:Rojters: Hrvatska nije videla nikakav napredak od članstva u Evropskoj Uniji  
„Upravo zbog toga je od suštinske važnosti da Evropska unija zadrži pažnju na Zapadnom Balkanu. Duboko sam uveren da je to zajednički interes svih nas”, istakao je on na konferenciji u Berlinu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. „Očekujemo da i u mandatu nove Evropske komisije i u novom sazivu Evropskog parlamenta tema proširenja ostane u fokusu EU i država članica”, rekao je Dačić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA