Najnovije

Vučić: Još veća podrška države investitorima

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija, posle teških mera koje su preduzete, biti okrenuta politici rasta i reformi i poručio italijanskim kompanijama da mogu da očekuju još veću podršku vlade.
Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Vučić je na sinoćnjem svečanom godišnjem koktelu Komore italijansko-srpskih privrednika u ime Vlade Srbije primio priznanje Komore za unapređenje investicionog okruženja tokom 2014, uz obrazloženje da je vlada stvorila najpovoljnije uslove za privlačenje stranih investicija na Balkanu. Vučić je rekao da nijedna druga zemlja u okruženju neće moći da pruži investitorima podršku i pomoć kao Srbija. On je italijanskim kompanijama poručio da će biti zadovoljni poslovanjem u Srbiji, zato što će deo novca zarađenog ovde moći da vrate u Italiju, a da će od te investicije imati korist i Srbija, jer će italijanske kompanije uplaćivati porez i puniti budžet, kao i da će zapošljavati nove radnike. Premijer je istakao da Srbija neće da bude na začelju Evrope, već da želi da oživi ekonomiju i bude ravnopravni član Evropske unije. "Mi smo sa Italijom uspeli da izgradimo prijateljstvo koje italijanskim kompanijama donosi profit, a našim građanima veću zaposlenost“, rekao je Vučić, ističući da je uveren da će Srbija u boljem raspoloženju dočekati 2016. godinu.
Pročitajte još:Berlin bi da menja Ustav Srbije!
Ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco rekao je da je Italija živ sistem koji gleda ka budućnosti, ka Evropi, ka kojoj, kako je naveo Vučić vodi Srbiju. Manco je rekao da su se srpski i italijanski premijeri danas u Rimu založili da se odnos dve zemlje u svim oblastima poboljša, kao i da se poveća broj zaposlenih radnika u italijanskim firmama u Srbiji. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA