Najnovije

Mnogo se izvinjavamo

Kad bolje razmislim, neću da branim Katarinu Đorđević, novinarku „Politike” koja je izazvala onoliku srdžbu „borkinja” za ženska prava samo zato što se zanimala za nizak priraštaj u Srbiji. U pravu je Biljana Srbljanović, to je
LJiljana Smajlović (Foto: JuTjub)

LJiljana Smajlović (Foto: JuTjub)

Šta se „Politike” tiče kolika je stopa nataliteta? Samo nacionalisti brinu takve brige. Zar je kosmopoliti važno gde se rađaju deca, i što bi se tu Srbija gurala? Lepo piše zapadna štampa da je Putin nalik Hitleru: trebalo je to da shvatim čim je Rusija počela sa merama za dizanje nataliteta pa se, prvi put u novijoj istoriji, rodilo više dece nego što je umrlo starih. Zato bih želela da se u ime redakcije izvinim Svetislavu Basari ako su novinari „Politike” nekog naveli da pomisli da je „bolje da nas bude više”. Ma kakvi bolje: u pravu je Basara, to bi tek bilo zlo i naopako. Izvinjavam se Vesni Pešić što je „Politika” patrijarhalna. I što u januaru puni 111 godina. Lepo nam Basara juče u „Danasu” poručuje da stanemo na branik starosti, a ne nataliteta. Da smo mladi kao „Danas”, ne bismo NATO bombardovanje zvali agresijom, već bi se sa njegovim urednikom Zoranom Panovićem složili da NATO nikad nije bombardovao „nijednu normalnu zemlju”. Izvinjavamo se i Aleksandru Vulinu što nije hteo i nas da „celofanira” kad je onomad budžetskim parama obaveštavao čitaoce NIN-a i „Pečata” o 100-godišnjici Kolubarske bitke. Prvo sam se ljutila, a sad vidim da je Vulin u pravu – „Politika” je o toj bici izveštavala pre sto godina, pa što sad da se pravi važna. Mnogo se izvinjavamo i Zorani Mihajlović što je „Politika” zakerala kad je ona tu skoro u Zakonu o bezbednosti saobraćaja propisivala medijima kako da pišu. I neka nas je Agencija za bezbednost saobraćaja kaznila tako što je budžetski novac za kampanju „Veži pojas” dala samo tabloidima. I to samo onima koji se štampaju latinicom, i samo onima koji krše Kodeks novinara Srbije. Izvinjavamo se opoziciji što je „Politika” porodični list i što ne koristimo reč „stoka”.
Pročitajte još:Marin Le Pen tuži francuski list „Nouvel Observateur“
Mnogo se izvinjavamo Aleksandru Vučiću što još ne znamo ko nam je vlasnik i što je pre dve godine obećao da će to da istraži do kraja. Takođe se izvinjavamo i onima koji su „Politiku” krišom prodali tajanstvenom vlasniku, kog možda nervira što se mi toliko raspitujemo. Izvinjavamo se Jeleni Milić i Petru Lukoviću što objavljujemo Miroslava Lazanskog koji ih toliko nervira. Lično se izvinjavam Ištvanu Kaiću što sam mu objavila samo 100.000 slovnih znakova, a on je hteo još. Svečano obećavam da više neću ni slova. Ujedno se izvinjavam i Kaićevom društvu u Institutu za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića. Izvinjavam se i čitaocima što sam morala da se „izvinjavam” gorepomenutima.
Piše: LJiljana Smajlović
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA