Najnovije

Amerika otkazala putovanje ekspedicije na Mars

NJUJORK- Mars je bio prioritet za NASA, ali je agencija otkrila da će putovanje do Crvene planete ipak morati da sačeka.
Istraživanje Marsa (Foto: Vikipedija)

Istraživanje Marsa (Foto: Vikipedija)

Američka Nacionalna svemirska agencija ipak će dati prednost misiji “hvatanja asteroida”. “ARM misija pružiće nam mogućnost da naučimo više o šansama za odlazak dublje u svemir”, rekao je Robert Lajtfut. “Hvatanje asteroida imaće direktan uticaj na planiranje budućnosti za misije i novu eru istraživanja svemira”. NASA će odabrati asteroid pogodan za proučavanje i privući ga u stabilnu orbitu oko Meseca. Agencija očekuje da će svemirska stena biti odabrana do 2019. a trenutni kandidati su Itokava, Benu i 2008 EV5. ARM robot demonstriraće razne veštine potrebne za dugoročne misije, poput one do Marsa.
Pročitajte još:NAJVEĆA TAJNA AMERIKE: U ovu vojnu bazu niko ne sme da kroči, a krije jezive stvari! (FOTO)Tajna Teslinih lasera smrti iz 1915 koji pomeraju zemlju: Rusi i Amerikanci imaju ovo oružje sakriveno od javnosti (VIDEO)
Na primer, testiraće naprednu tehnologiju solarnog električnog pogona koji će koristiti energiju Sunca za pokretanje motora svemirske letelice. NASA će lansirati ARM 2020. a očekuje se da će šest godina kasnije uspeti da smesti asteroid u Mesečevu orbitu. Izvor:

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA