Najnovije

Mitropolit Amfilohije venčava prvi reket sveta

Novak Đoković i Jelena Ristić venčaće se u manastiru Praskvica, iznad Miločera, najstarijem i najslavnijem hramu Paštrovića, za koji je vezan najveći deo burne prošlosti ovoga plemena, koje se proteže od Buljarice do Bečića! Venčanje Novaka i Jelene obaviće, kako nezvanično, ali iz pouzdanih izvora saznaju "Novosti", mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije Radović.
Mitropolit Amfilohije će venčati Novaka i Jelenu ( Foto: mitropolija.com)

Mitropolit Amfilohije će venčati Novaka i Jelenu ( Foto: mitropolija.com)

Prema našem izvoru, biće to u crkvi Svetog Nikole, koja je krajem prošle godine obeležila jubilej - 600 godina od kako je sagradio Balša Treći. Manastir, koji čuva ogromno kulturno-istorijsko blago (kao krst cara Dušana, koji je ovde prenet iz Visokih Dečana), znatno je stariji - temelji prvobitnog hrama datiraju još iz 1050. godine, četiri godine pre podele hrišćanstva. U sastavu manastira Praskvica su i četiri crkve na Svetom Stefanu, od kojih je najstarija ona posvećena Aleksandru Nevskom, koja je pola veka bila zazidana ispod jedne od terasa hotela, a otkrivena i potom i obnovljena prilikom restauracije hotela. U Svetom Stefanu i Miločeru, meštani i gosti, mahom iz Srbije, nisu u nedelju uveče krili oduševljenje nakon što je Novak, posle divovske borbe u finalu sa Rodžerom Federerom, podigao veliki pehar Vimbldona. Veliku pobedu na nezvaničnom prvenstvu sveta poklonio je verenici Jeleni Ristić, s kojom će stati pred oltar na Kraljičinoj plaži, u neposrednoj blizini grad-hotela Sveti Stefan. Venčanje je zakazano za 10. jul, dok će crkvena ceremonija biti obavljena dva dana kasnije, 12. jula na Petrovdan, po završetku posta, i to u najužem krugu ljudi. Paštrovići, koji odavno svim srcem navijaju za najboljeg srpskog a od ponedeljka ponovo i najboljeg svetskog tenisera, presrećni su što će veliki as svoje sudbonosno "da" izreći u njihovom vekovima prestonom gradiću, koji je simbol ne samo crnogorskog turizma. - Je li moglo što lepše da se desi, nego da Nole kao svadbeni poklon donese krunu Vimbldona, koju po drugi put osvaja i nađe se na prvom mestu svetske liste najboljih tenisera, pred samu svadbu - pita se Jovan Paka Kentera, koji se i sam bavio tenisom uz peskovite plaže "sveca". - Ovo su veliki dani za njega, ali i za nas. Pomalo zaboravljeni Sveti Stefan, ponovo je u žiži svetske javnosti. Biće, ovo, nadam se početak novog života "sveca", kojega su decenijama, sve do izdavanja u zakup, posećivali slavni i bogati iz celog sveta. Novak Đoković je, nema sumnje, naš najdraži gost.
Oduševljen je i dr Miroslav Luketić, istaknuti naučni radnik iz Paštrovića: - Dolazi najveći sportista Srbije ovoga vremena, njen najbolji ambasador u svetu. Stiže ovde da se venča sa izabranicom svoga srca. Nama je čast, a istovremeno i prilika da "svetac" opet bude ono što je bio - mesto za odmor, venčanja, susrete najvećih i najpoznatijih. Nema sumnje da će narednih dana u najpoznatijem crnogorskom letovalištu biti sve više gostiju. Baš kao i onih koji veruju da će možda videti srećni par ili bar na trenutak osetiti deo svadbene atmosfere. Za ovu priliku, svih 50 apartmana u jedinstvenom gradu-hotelu, zakupio je najbolji teniser planete.
Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA