Najnovije

(VIDEO) Ruski dobrovoljac: Opet bi došli u pomoć zato što smo pravoslavci i zato što smo Rusi

VIŠEGRAD - Pravda je nedavno objavila tekst o dokumentarnom filmu "Anđeo sa gore Zaglavak" o stradanju ruskih dobrovoljaca tokom odbrane Republike Srpske. Jedan od ljudi koji su govorili u tom filmu je i ruski dobrovoljac Vladimir Sidorov koji je učestvovao u borbama za brdo Zaglavak kod Višegrada i bio svedok stradanja srpskih i ruskih vojnika.  
Vladimir Sidorov bi ponovo došao da brani srpski narod

Vladimir Sidorov bi ponovo došao da brani srpski narod

Tokom obeležavanja 20 godina od bitke na Zaglavku Sidorov je posetio Srbiju i Republiku Srpsku. On je na mestu pogibije svojih saboraca Sidorov je ispričao o svojim osećanjima prema srpskom narodu i zašto bi ponovo došao u pomoć Srbima.
Povezana vest: (VIDEO) On je anđeo sa gore Zaglavak
- I danas posle 20 godina kad se nalazim ovde ispunjava me osećanje sreće i istovremeno gorčine zbog pogibije onih koji su ostali ovde zauvek. Ali oni nisu ostali samo tako, svako od nas je doneo česticu ruskog duha, doneo je veru srpskom narodu da ruski narod pamti srpski narod i daće uvek biti sa njim. Bez obzira na vladu u Rusiji mi obični ruski narod, uvek ćemo doći u pomoć, pa makar nas i ne pozovu. Zato što smo pravoslavci i zato što smo Rusi. [video width="640" height="360" mp4="http://www.pravda.rs/wp-content/uploads/2014/08/andjeosagorezaglavak.mp4"][/video] Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA