Najnovije

Kusturica: Ukrajina je nastavak "jugoslovenskog scenarija"

ANDRIĆGRAD - Emir Kusturica, jedan od najvećih srpskih stvaralaca, izjavio je da se današnji događaji u Ukrajini uklapaju u koncept "jugoslovenskog scenarija" razrađenog od strane Sjedinjenih Američkih Država.
Emir N. Kusturica (Foto: JuTjub)

Emir N. Kusturica (Foto: JuTjub)

"Ovo je nastavak onoga što se desilo u Jugoslaviji. U našoj zemlji, kada se ona rasturala, za sve je bio kriv Milošević. Ali zaboravlja se da je DŽordž Buš 1991. godine rekao da će Sjedinjene Države uspostaviti diplomatske odnose sa svim republikama koje se otcepe od Jugoslavije." - objašnjava Emir Kusturica. "A onda smo četiri godine slušali propagandu o krivom Miloševiću..."- kaže Kusturica, prenosi agencija RIA Novosti. Kusturica je ovo rekao u Višegradu, u Andrićgradu, na Međunarodnom festivalu kratkometražnog dokumentarnog filma - "12 duhovnih veza".
Pročitajte još:Porošenko odlikovao ordenom Andersa Fog Rasmusena
Festival "12 duhovnih veza" su organizovali Emir Kusturica i Omladinski projekat "Mreža" iz Rusije. U konkurenciji više od 200 dokumentarnih filmova iz Rusije, Ukrajine, Belorusije i Srbije, za kreativne rediteljske rukopise nadgrađeno je 12 autora, nominovanih u kategorijama Velikodušnost, Istoriju, Vaskrs, Pobedu, Otadžbinu, Porodicu, Milost, Ruski jezik, Narod, Država i Literatura i Putin. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA