Najnovije

Odbojkaši protiv Italije kreću drugu fazu SP

Italija je moćna i bez Ivana Zajceva. Odbojkaše Srbije nimalo ne zavarava, a još manje opušta, saznanje da će „azuri“ danas (16.30) u prvom kolu E grupe druge faze SP u Lođu biti lišeni pomoći svog najboljeg igrača. „Orlovi“ su maksimalno oprezni i svesni da će duel sa velikim rivalom biti neizvestan do poslednje lopte.
Odbojkaši protiv Italije kreću drugu fazu SP (foto: printskrin Jutjub)

Odbojkaši protiv Italije kreću drugu fazu SP (foto: printskrin Jutjub)

- Nikako nas neće opustiti činjenica da Zajcev nije u timu. Imaju oni još vrhunskih odbojkaša. Uostalom, Italija nije samo Zajcev. Ono što može da nas ohrabri je da uvek protiv njih na velikim takmičenjima igramo dobro. Videćemo za koliko će nam to biti dovoljno. Ali sam siguran da ćemo biti mnogo bolji nego protiv Poljske ili Australije u prvoj fazi - ističe selektor Igor Kolaković. Kormilar Srbije podvlači da je ovo prvi od četiri velikih derbija u grupi E: - Čeka nas jako težak meč. I ne samo sa Italijom, već i sa ostalim ekipama iz grupe D. Mislim da su njima međusobni dueli još više pomogli da definišu svoju igru. Mi moramo da igramo mnogo bolje, da ih nadmudrimo, ako želimo da uđemo u treću fazu, da budemo među šest najboljih ekipa na planeti. Uoči SP stari rivali odmerili su snage u Kavalezeu i Italijani su bili bolji - 3:1. Naši su na svetskim prvenstvima bili uspešniji od Italijana. Jedini poraz doživeli su u finalu SP 1998. u Japanu (3:0). Pre četiri godine u Rimu u meču za bronzu slavila je Srbija sa 3:1. - Dosta se dobro poznajemo. Onoliko koliko mi znamo njih, toliko oni znaju o nama. Mislim da će utakmica biti dosta neizvesna, da će odlučivati jedna lopta. Nedostajaće im Zajcev, koji se vratio u Italiju, ali mislim da imaju veoma kvalitetan tim, koji ne zavisi od jednog igrača - primećuje kapiten Dragan Stanković. Iskusni bloker smatra da svi moraju biti okrenuti svojoj polovini terena i da se ne opterećuju italijanskim sastavom: - Najbitnije je kako ćemo se mi spremiti. Moramo da mislimo kao da će oni igrati u najjačem mogućem sastavu. Ne smemo nijednog trenutka da ih potcenimo, da se zavaravamo da smo mnogo bolji. Promenljive igre u prvoj fazi nas opominju da moramo i te kako da budemo oprezni.
Pročitajte još:Mladi fudbaleri pregazili Irsku, verovatno izboren baražAmeri napunili koš Slovenaca – 119:76
Stanković podseća da je D grupa, u kojoj se Italija nije proslavila, bila mnogo jaka i da im do kraja druge faze neće biti nimalo lako: - Moramo da igramo konstatno dobro ukoliko želimo da uđemo u top 6. Ono što je dobro je i da smo pored lošije igre u prvoj fazi ostvarili četiri od pet mogućih pobeda. Ali, da bismo došli do cilja moramo da podignemo nivo igre i da što manje grešimo. - Ta nam utakmica neće previše pomoći, jer je tada igrao Zajcev. Moraćemo analizu da uradimo na drugačiji način. Ipak, jako se dobro poznajemo, većina igrača preko cele godine igra jedna protiv drugih. U suštini, nema većih nepoznanica, jedino što ne igra Zajcev - kaže Kolaković. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA