Najnovije

Putin ne da RS!

BANJALUKA - Rusija je značajan partner Srpskoj i jedan od garanata poštovanja Dejtonskog sporazuma. Zahvalni smo rukovodstvu ove zemlje zbog odlučosti i doslednosti u zaštiti Srpske i dejtonskog ustava.
Putin ne da RS (Foto: predsjednikrs.net)

Putin ne da RS (Foto: predsjednikrs.net)

Ovo je izjavio predsednik Srpske Milorad Dodik koji je juče, zajedno sa premijerkom RS Željkom Cvijanović, otputovao u trodnevnu posetu Moskvi, gde će razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o situaciji u RS i BiH. - Razgovaraćemo i o saradnji na projektu „Južni tok“ i naftnoj industriji. Verujemo u dobru volju Rusije prema nama i zato je doživljavamo kao bratsku zemlju - rekao je Dodik.
Pročitajte još:
On će imati sastanke i sa predstavnicima ruskih kompanija i banaka koje žele da investiraju i pomognu RS, saopšteno je iz Dodikovog kabineta. Da je Rusija čvrst garant „Dejtona“, potvrdio je i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji je upozorio da je revidiranje sporazuma opasno, jer BiH postoji kao jedinstvena zemlja upravo zahvaljujući njemu. - Ukoliko se on sada razbije, pojavljuje se iskušenje da se BiH pretvori u unitarnu državu - rekao je Lavrov. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA