Najnovije

HAOS U GLAZGOVU: Sukobi na ulicama posle istorijskog referenduma

Policija je u Glazgovu u petak uveče imala pune ruke posla sa nekoliko stotina pristalica unije koji su marširali gradom slaveći pobedu.
Nemiri posle referenduma (Foto: JuTjub)

Nemiri posle referenduma (Foto: JuTjub)

Tenzije su porasle oko 18 sati kada su se demonstranti sreli sa pristalicama škotske nezavisnosti. Muškarci, žene i deca, koji su nosili transparente i britanska obeležja, kažu da su se na trgu okupili kako bi proslavili pobedu. Međutim, ponašanje, skandiranje i dobacivanje demonstranata je više priličilo fudbalskoj utakmici. Policijski kordon je razdvojio suprostavljene strane koje su verbalno vređale jedna drugu, dok su pristalice škotske nezavisnosti dobacivali: “Mi volimo Škotsku više nego vi!“. Pristalice škotske nezavisnosti su se postepeno razišli, međutim broj broj pristalica unije se konstantno povećavao, pa je u jednom trenutku izgledalo da je policija izgubila kontrolu nad demonstrantima.
Pročitajte još:
Iako policija nije imala opremu za razbijanje demonstracija, uspešno su zadržali alkoholisane pristalice unije dalje od centra grada, dok je tim specijalaca bio u pripravnosti. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA