Najnovije

Treća Srbija otpočela saradnju sa ruskom partijom Rodina

MOSKVA - Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije i Aleksandar Đurđev, generalni sekretar Treće Srbije sastali su se u Moskvi sa predsednikom izvršnog odbora Partije Rodina, Evgenijem Ivlevim, saopštila je ova oranizacija.
Treća Srbija (Foto: trecasrbija.rs)

Treća Srbija (Foto: trecasrbija.rs)

Na sastanku je razmotrena aktuelna politička situacija u Srbiji i Rusiji i konstatovano je kako dve države i dva naroda dele slične probleme i izazove. Posebno je analizirana situacija u oblasti Novorusije za koju su se sagovornici saglasili da je veoma slična sa situacijom u kojoj je svojevremeno bila Republika Srpska Krajina i da je za zvaničnu Moskvu veoma važno da ne dozvoli da vlast u Kijevu izvrši etničko čišćenje tog prostora, kažu u Trećoj Srbiji. Takođe, razmotrena je i mogućnost sradanje dve partije vezano za pokretanje privrede Krima i učešće firmi iz Srbije u tom za Rusiju veoma značajnom poduhvatu. Miroslav Parović je istakao da ekonomija Srbije koja je inače na dosta niskom nivou može da se pokrene saradnjom sa Krimom imajući u vidu da privredi Krima treba pre svega građevinska operativa i zdrava hrana, a Srbija ima da ponudi obe stvari, navodi se u saopštenju TS.
Pročitajte još:Sukob SNS i SPS sve dublji
Inače, osnivač Rodine i njen idejni utemeljitelj je Dimitrije Rogozin sadašnji vicepremijer Ruske Federacije, ističu u Trećoj Srbiji. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA