Najnovije

Cena prevoza za penzionere zavisiće od visine primanja

BEOGRAD - Novi tarifni sistem u javnom gradskom prevozu stupiće na snagu 1. februara, osim za penzionere sa mesečnim primanjima većim od 50.000 dinara, koji će po novom cenovniku plaćati od 1. marta.
Ilustracija (Foto: Jutjub)

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Inače, svim penzionerima koji su prevoz plaćali 407 dinara godišnje, biće produženo trajanje kartica, što znači da će se tokom januara voziti besplatno. Penzionerske kartice ubuduće će se kategorisati na osnovu mesečnog primanja. Dokaz o visini penzije je ček, koji će najstariji sugrađani dostavljati prilikom produženja važenja kartice. Promenu ili potvrđivanje već postojeće kategorije, putnici će moći da obave na uobičajenim prodajnim mestima Bus plusa. U Direkciji za javni prevoz ističu da neće biti promena kartica, već će eventualne izmene biti softverski odrađene. Najstariji korisnici javnog prevoza, koji su do sada bili podeljeni na dve kategorije po starosti, ubuduće će biti razvrstani u četiri grupe. U prvoj su penzioneri čija penzija ne prelazi 10.000 dinara i za njih će prevoz biti potpuno besplatan. Oni koji imaju penziju od 10.000 do 25.000 dinara, kojih je najviše, ubuduće će plaćati istu cenu kao i do sada, dakle 407 dinara godišnje. Putnici sa penzijom od 25.000 do 50.000 dinara plaćaće 990 dinara mesečno, a oni čija penzija prelazi 50.000 ubuduće će plaćati 1.495 dinara mesečno.
Pročitajte još:Niže cene vrtića od 1.januaraVlast u Beogradu napravila grešku u budžetu od čak 720 miliona dinaraOd 1. januara 2015. godine novi uslovi za odlazak u penziju
Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA