Najnovije

Banjaluka: Prioritet posao sa Rusima

BANJALUKA - U Aerodrom "Banjaluka" u narednom periodu biće uloženo oko sedam miliona KM, kako u infrastrukturu, tako i u opremu, najavljeno je u sredu posle sastanka premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović i ministra saobraćaja i veza RS Neđe Trninića sa rukovodstvom aerodroma.
Željka Cvijanović (Foto: Printskrin jutjub)

Željka Cvijanović (Foto: Printskrin jutjub)

Najviše reči na sastanku bilo je o proširenju poslova u oblasti kargo saobraćaja, jer se kao vrlo značajan posao pokazao izvoz mesa u Tursku. "Ipak, prioritet nam je početak poslovanja sa Rusima", rekla je Cvijanovićeva podsetivši i na nedavni boravak delegacije Sankt Peterburga u Banjaluci, koja je iskazala interesovanje za ulaganje u aerodrom. "Vlada je zainteresovana za jačanje kargo funkcije Aerodroma "Banjaluka", ali i njegovog osnaživanja kada je reč o putničkom saobraćaju. Sve ove projekte ne možemo realizovati vlastitim snagama. Zato ćemo se osloniti na projekte planirane sa ruskim partnerima i aranžmane koji podrazumevaju njihovo snažnije prisustvo. Zainteresovani smo da ovo prvenstveno bude lokacija sa koje transportujemo robu", rekla je Cvijanovićeva. Takođe, veoma važnim ocenila je i jačanje putničkog saobraćaja koji, pre svega, podrazumeva jačanje odnosa i aranžmana sa Srbijom. "Duboko sam ubeđen da ćemo u kratkom vremenu moći da se pohvalimo sadržajima koji daju pravo da se zovemo međunarodnim aerodromom sa svim kapacitetom koje jedan aerodrom treba da ispunjava", naveo je direktor "Aerodroma RS" Miroslav Janjić.
Pročitajte još:Dodik o „zlatnoj poluzi“: Recikliraju jedne te iste laži – isto su tvrdili pre godinu dana!MILINIĆ LAGAO O DODIKU: Biznismen još prošle godine negirao da je Dodiku dao zlato
Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA