Najnovije

"BOLJE ZATVOR NEGO RUSI": 250 Tunižana iz redova ID pobeglo kući!

TUNIS - Ministar odbrane Tunisa Farhat Horčani izjavio je kako se od početka ruske vazdušne kampanje u Tunis vratilo više od 250 državljana koji su se borili na strani tzv. Islamske države.
(Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije)

(Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije)

Pretpostavlja se da se najmanje 5.000 Tunižana bori za neku od brojnu radikalnih frakcija koje operiraju na području Sirije, Iraka i Libije. Posebno indikativno, prema njegovom mišljenju, jeste to što borce, pri povratku u zemlju, očekuje dugogodišnja zatvorska kazna. Ministar Horčani izjavio je kako njegova zemlja ulaže velike napore u suzbijanju terorizma, a posebno nakon terorističkog napada u junu, u kojem je ubijeno najmanje 27 osoba. Tunižani nisu jedini koji beže od Rusa. Naime, pojedini sirijski vojni izvori izneli su podatak da je od početka ruskih napada iz Sirije pobeglo više od 3.000 militanata.
Pročitajte još: 
Podsećamo, Rusija je 30. septembra u Siriji započela kampanju vazdušnih napada protiv tzv. Islamske države, a navodno i drugih radikalnih grupacija koje se bore protiv snaga sirijskog predsednika Bašara al-Asada. Izvor: Klix.ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA