Najnovije

Dveri: Prekinuti EU integracije Srbije

BEOGRAD - Podsećamo vladajuću koaliciju da vršeći vlast mogu da čine samo ono na šta su ovlašćeni Ustavom i zakonima. Zato ih upozoravamo da ne zloupotrebljavaju izbore i/ili referendum radi zaobilaženja obaveze da rešavanje pitanja Kosova i Metohije vrate u okvire važećeg Ustava Republike Srbije. Naglašavamo da vladajuća koalicija nije dobila mandat od naroda za nepoštovanje i urušavanje važećeg Ustava, stoji u novom saopštenju Srpskog pokreta Dveri.
Jedan od protesta pokreta Dveri (Foto: Dveri)

Jedan od protesta pokreta Dveri (Foto: Dveri)

Kada je vladajuća koalicija shvatila da se u platformi za otvaranje poglavlja 35 u pristupnim pregovorima o članstvu u EU na Srbiju vrši dodatni pritisak da direktno prizna nezavisnost Kosova, počela je u panici da se sada poziva na suštinski izmenjene okolnosti (rebus sic stantibus). Pri tom, suštinski izmenjene okolnosti predstavljaju dobar međunarodnopravni argument za državu Srbiju, ali ne mogu biti unutrašnjopolitički izgovor za vladajuću koaliciju u Srbiji, navode u Dverima. Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić ne može da glumi iznenađenje pred biračima, kada je samo nekoliko dana pre toga, na Pravnom fakultetu u Beogradu, izjavio da Srbija mora da promeni svoj Ustav. Zbog čega, ako ne zbog Kosova i Metohije? Novih okolnosti nema ni za Dveri, jer su one od početka znale i svedočile da je osnovni cilj EU da proces pridruživanja Srbije iskoriste kako bi srboubilačkoj NATO tvorevini, tzv. “Republici Kosova”, obezbedili svojstvo države, i time urušili državnost Republike Srbije promenama njenih granica, stoji u saopštenju Dveri. Pokret ističe da Srbija mora prekinuti pogubni put u EU i poziva aktuelne vlasti da suspenduju Briselski sporazum, te da prekinu sa platformom EU integracija Srbije.
Pročitajte još:Evo šta je zapravo Medvedev poklonio Vučiću (VIDEO)CRNO NA BELO: Ovo su srpski političari koji obilaze svet – ukupno potrošili preko 20 miliona!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA