Najnovije

Peskov: Putin sutra sa Vučićem

MOSKVA – Pres sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov saopštio je večeras da će sutrašnji javni deo radnog dana predsednika Vladimira Putina započeti susretom sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Dmitrij Peskov (Foto: Jutjub)

Dmitrij Peskov (Foto: Jutjub)

„Sutra će javni deo radnog dana predsednika Putina početi sastankom sa premijerom Srbije Vučićem koji boravi u radnoj poseti Rusiji na poziv premijera Dmitrija Medvedeva”, rekao je Peskov, prenela je agencija RIA Novosti. Ruska agencija navodi da je ranije najavljeno da će ekonomska saradnja dve zemlje biti u fokusu pažnje Vučićeve posete. Vučić je danas najavio da će sa Putinom razgovarati, između ostalog, o bescarinskom izvozu Fijatovih vozila u tu zemlju, nabavci novog naoružanja za Srbiju i iskorišćenja njene namenske industrije, infrastrukturnim projektima... „S predsednikom Putinom ćemo još jedanput proći sve i on daje potvrdu za sve dogovore koje smo napravili i koje ćemo napraviti”, rekao je Vučić novinarima. Na pitanje na šta će staviti akcenat u tom razgovoru, premijer Srbije je odgovorio da je to ekonomija. Vučić je juče i danas razgovarao sa premijerom Rusije Medvedevom, predstavnicima brojnih ruskih firmi koje posluju u Srbiji, poput Gasproma i Ruskih železnica, a učestvovao je i na poslovnom forumu srpskih i ruskih privrednika, kao i na sajmu novih tehnologija „Otvorene inovacije 2015”.
Pročitajte još:Čomski: Vekovi kolonijalizma se ne mogu izbrisati – rasizam u EU je veći nego u SADEvo šta je zapravo Medvedev poklonio Vučiću (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA