Najnovije

SKANANDAL BOROVIĆA: Mladića je trebalo likvidirati. Ili da se ubije sam, to bi bilo časno

Tajna služba morala je da likvidira Ratka Mladića, a ne da ga izruči i tako rizikuje da Srbija dobije još jednu presudu za genocid.
Borivoje Borović (Foto: mc.rs)

Borivoje Borović (Foto: mc.rs)

- Tajne službe su, prema izjavama ljudi koji su bili u njima, uradile mnogo stvari u poslednjih 50, 60 godina. To su pričali ti ljudi, a ne ja. Uradile su za državu, za njen interes, kada je to trebalo. Da narod ne bi bio opterećen, jer se vlast izručenjem dodvoravala Haškom tribunalu. Presudama za genocid ispaštaće vojska, narod - pokušao je da pojasni advokat Borović. On napominje da je general Radoslav Krstić već osuđen za genocid, i da je ta presuda problem za srpski narod. Takođe je naveo da je Slobodan Milošević umro u ćeliji Haškog tribunala i time učinio najveću uslugu srpskom narodu, jer bi postojala još jedna presuda za genocid. - S druge strane, smatram da je general Mladić trebalo da se ubije. To bi bilo časno - rekao je Borović. On kao primere navodi Vlajka Stojiljkovića i Zorana Sokolovića. - Ne želim da komentarišem takve izjave - kratko je rekao Darko Mladić, sin haškog pritvorenika, generala VRS. Ni Saša Vukadinović, nekadašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije koji je rukovodio akcijom hapšenja haškog optuženika 2011, nije bio rečitiji. - Takva izjava ne zaslužuje komentar - rekao je Saša Vukadinović. Slobodan Šoškić, predsednik Advokatske komore Beograda, smatra da ne postoje društveni i državni interesi koji su iznad moralnog ponašanja. - Nemoralno je ubiti nekoga ma šta mislili o njemu - rekao je advokat Šoškić. On ocenjuje da je država koja ubija svoje podanike iz bilo kog razloga država za osudu. Takva država se ne može pretvoriti u uvaženi politički i pravni subjekt - konstatovao je advokat Šoškić. Šoškić zaključuje da svi koji misle da su likvidacije u interesu države i društva, kompromituju i državu i društvo. - Izjavu Borovića ne vredi ni komentarisati. Javni prostor je dovoljno zagađen, a ovakve izjave samo ga dodatno narušavaju - rekao je Milan Antonijević, direktor Komiteta pravnika za ljudska prava.

Nekadašnji komandant Vojske RS uhapšen kao Milorad Komadić

Ratka Mladića, godinama najtraženijeg haškog begunca, uhapsila je BIA 26. maja 2011. Uhapšen je u Lazarevu kod Zrenjanina, a koristio je lažna dokumenta pod imenom Milorad Komadić. Posle pet dana izručen je Tribunalu, a u maju naredne godine počelo mu je suđenje. Mladića, komandanta VRS, Haško tužilaštvo tereti za genocid, saučesništvo u genocidu, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata u BiH.

Stojanović: Ja bih se ubio

- Da sam bio na mestu Mladića, ja bih se ubio. Izvršio bih samoubistvo i ne bih dozvolio da moj narod i država budu taoci moga imena. Mislim da izjava Borovića nije adekvatna i Mladića nije trebalo ubiti - kaže Momir Stojanović, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Skupštine Srbije.
Pročitajte još:Na kakav vojni sporazum sa Rusijom će se usuditi Vučić, hoće li smeti da traži S-300?Putin kreće u ofanzivu, ali ovaj put ne u Siriji
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA