Najnovije

Istorijski uspeh srpskih reprezentativaca na SP u kik boksu

U Beogradu je završeno Svetsko prvenstvo u kik boksu, koje je počelo proteklog utorka. Učestvovalo je 669 boraca iz 56 država, a borbe su se održavale u hali „Pionir“, dok je prvo finale bilo u Kombank Areni.
Nenad Pagonis (Foto: Jutjub)

Nenad Pagonis (Foto: Jutjub)

Učesnici su se takmičili u disciplinama K 1, koja je i najteža, lou kiku i kiklajtu, a organizacije je bila odlična i sve je posmatralo više hiljada ljubitelja ovog borilačkog sporta. Naši predstavnici ostvarili su veliki uspeh, a to se od njih i očekivalo, jer su već godinama u samom svetskom vrhu kik boksa. U ukupnom plasmanu Srbija je na drugoj poziciji na planeti s osvojenih devet zlatnih, šest srebrnih i 14 bronzanih medalja. Ovo je i najveći uspeh naših ratnika i ratnica ringa i dugo će se pamtiti. Možda bi bilo i više zlatnih odličja da se neki momci nisu razboleli (Andi Đurđević) pre finala, ali i da nije bilo povreda. No, važno je da su vitrine ponovo dopunjene i da odličja jedva staju u njih. Ispred Srbije, u ukupnom plasmanu, prema očekivanju su Rusi sa skorom 11, 8, 8. Inače, srpski borci bili su najuspešniji u najtežoj disciplini – K 1. Osvojili su pet zlatnih, jedno srebrno i pet bronzanih odličja. Iza njih je reprezentacija Rusije (3, 2, 6). U lou kiku Rusi su bili najbolji (8, 5, 2), a mi drugi (4, 4, 5). U lajt kontaktu osvojili smo osmu poziciju sa jednim srebrom i četiri bronze. Sigurno, naš najbolji reprezent i ovoga puta bio je Novosađanin Nenad Pagonis. On je osvojio zlato u K 1, a pred početak planetarne smotre istakao je da ne razmišlja o tome koju će medalju osvojiti, jer je ona najsvetlija njegova. Pagonisu je to deveta titula najuspešnijeg kik boksera na planeti, a uz to ima i tri zlata sa evropskih smotri kik boksa. On je rekao da mu je želja da se domogne i desete titule, ali i da želi da se posveti klasičnom boksu i to u konkurenciji profesionalaca. O tome je Nenad pričao još pre dve – tri godine. - Motiva mi nikada ne nedostaje. Uvek imam želja napretek i svako takmičenje za mene je kao prvo, kao nešto novo i izazovno. Naravno, srećan sam što sam se ponovo okitio zlatom na planetarnoj smotri kik boksa. Upravo mi to daje motiv da i dalje izgaram u ringu – istakao je Pagonis. Inače, velika stvar za srpski kik boks je i ta što na scenu stupaju i mladi borci, koji idu utabanim stazama uspeha, kojima su prolazili, ili prolaze oni malo stariji.
Pročitajte još:Bosanac iz najkrvavijeg meča u istoriji MMA prozvao Hrvata: Kro Kap je tražio 250.000 evraOvaj borac je dobio takve batine da se ukakio u gaće, bukvalno! (VIDEO)
Izvor: Dnevnik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA